PETA EPIZODA PROJEKATA EVROPSKE UNIJE – KALIČANIN I PAVLOVIĆ U BARSELONI

Last Updated: 22/05/2017Autor

DOGAĐAJI

Od 14. do 21. maja 2017. Barselona je bila domaćin petog seminara u okviru projekta koji finansira program Evropske unije ERASMUS+ s ciljem edukacije sportista i sportskih radnika na polju menadžmenta događaja. I na ovom seminaru su se, među 40 polaznika iz devet zemalja, našla dvojica srpskih reprezentativaca – Miodrag Kaličanin i Ilija Pavlović, koji je učestvovao u programu za trenere, sastavnom delu seminara u okviru ovog projekta.

“I iz Barselone nosimo prelepe utiske. Pored odličnih predavanja na teme upravljanja volonterima, važnosti antidoping agencija i kulturnih različitosti na Mediteranu, i ostale aktivnosti su bile sadržajne. Obišli smo olimpijski kompleks, koji je napravljen za potrebe Igara u Barseloni 1992, na kojima se badminton prvi put našao u programu Igara. Tu smo mogli da se okušamo u raznim olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama. Takođe, posetili smo i Olimpijski muzej, koji čuva sećanje na jedne od najbolje organizovanih olimpijskih igara u istoriji ovog, najznačajnijeg, svetskog sportskog takmičenja“, kazao je Miodrag Kaličanin.

Naredni, šeti, seminar, od ukupno osam predviđenih, biće održan u španskom mestu Seu d’Urgell, nadomak Andore od 24. do 30. juna ove godine. Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Miodraga Kaličanina i Ilije Pavlovića na seminaru u Barseloni.