PERIĆ-RANKOVIĆ I ŠURANJI NAJBOLJI PARAOLIMPIJCI SRBIJE

Last Updated: 13/03/2017Autor

DOGAĐAJI

Šampioni sa Igara u Riju, stonoteniserka Borislava Perić-Ranković i strelac Laslo Šuranji, proglašeni su za najbolje sportiste 2016. godine u izboru Paraolimpijskog komiteta Srbije. Na svečanosti u Skupštini Grada za najboljeg trenera izabran je Zlatko Kesler, dok je najbolja ekipa ženska u stonom tenisu. Predsednik POKS Zoran Mićović istakao je da su srpski paraolimpijci pokazali da su šampioni.

„Uz ogromna ulaganja i odricanja ostvarili smo uspeh u Riju. Nadam se da ćemo tako nastaviti, očekuju nas velika takmičenja i da ćemo osvojiti još mnogo medalja”, rekao je Mićović u Skupštini Beograda.

Borislava Perić-Ranković nagradu je dobila zbog zlatne medalje u singlu i srebrne u ekipnom takmičenju u Brazilu.

„Želja je da motivišimo mlade ljude sa invaliditetom da se bave sportom jer, kao što glasi naša parola, mi smo šampioni svakog dana. Nagrada mi mnogo znači, biće mi pravi podstrek”, poručila je Perić-Ranković.

Strelac Laslo Šuranji naglašava da je već zaboravio veliki uspeh iz Rija.

„Drago mi je ako sam nekog animirao da se bavi sportom. Očekuje me nekoliko Svetskih kupova, a sledeće godine Evropsko prvenstvo i borba za Igre u Tokiju”, poručio je Šuranji.

Paraolimpijski tim Srbije na Olimpijskim igrama u Riju osvojio je rekordnih devet medalja – tri zlata, dva srebra i četiri bronze.