PARTIZANU KUP SRBIJE

Last Updated: 24/05/2019Autor

Fudbaleri Partizana osvojili su Kup Srbije za sezonu 2018/19. Oni su u finalnom meču na stadionu „Rajko Mitić“ savladali Crvenu zvezdu – 1:0(1:0). Partizanu je ovo četvrti vezani trijumf u Kupu Srbije i na taj način je postao rekorder. U bivšoj Jugoslaviji to je bio splitski Hajduk sa pet uzastopnih pobeda u finalu. Prvi deo igre nije doneo mnogo prilika, a jedini pogodak viđen je u 14.minutu. Posle prekida s leve strane koji je izveo Pantić, Ostojić se najbolje snašao pred golom Crvene zvezde i savladao istrčalog Borjana.

Posle gola Partizana utakmica je dobila na tempu, borba se rasplamsala, Crvena zvezda je krenula ofanzivnije, a sve to je ostavljalo prostora Partizanu za kontra napade.I upravo su crno-beli imali ponovo priliku da postignu gol, posle velike šanse Ivanovića u 33.minutu. S druge strane domaćin, uslovno rečeno, imao je jedinu priliku za gol posle dobrog centaršuta Stojkovića i udarca glavom Pavkova, ali lopta je završila pravo u ruke Vladimira Stojkovića.

Nastavak je doneo sličnu priču, a ponovo je Partizan imao prvi priliku da ponovo savlada Borjana. Ivanović je bio u idealnoj poziciji, imao mogućnost da uposli Rikarda koji se nalazio u boljoj poziciji, ali on se odlučio za udarac i lopta je završila daleko preko gola. Oba trenera su onda izvršili nekoliko zamena, Milojević je pokušao da razmrda ekipu ulaskom Vukanovića, Joveljića i Gobeljića,a s druge strane Milošević je u igru ubacio dvojicu golobradih momaka, Lazara Pavlovića i Šehovića. U 90+2 minutu ušao je i Saša Ilić kome su ovo bili poslednji minuti u bogatoj igračkoj karijeri.

Trofej pobednika Kupa Srbije, fudbalerima Partizana, uručio je Nenad Bjeković, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković (od 83.Gobeljić), Savić, Milunović, Rodić, Jovičić (od 51.Vukanović), Jovančić, Ben (od 69. Joveljić), Marin, Ivanić, Pavkov.

PARTIZAN: Stojković, N.R.Miletić, Ostojić, S.Pavlović, Urošević (od 80. Šehović), Šćekić, Zdjelar, Tošić (od 90+2 Ilić), Pantić, Ivanović (od 74. L.Pavlović), Rikardo.