PANČEVCI GOSTI SPORTSKOG SAVEZA BEOGRADA

Last Updated: 14/05/2020AutorTags: ,

Rukovodioci Sportskog saveza Beograda ugostili su predstavnike Sportskog saveza Pančeva, a sve oko dogovora o zajedničkim akcijama i proširenju saradnje. Ispred krovne organizacije beogradskog sporta sastanku su prisustvovali predsednik Dragan Tomašević, generalni sekretar Nikola Penić i predsednik Komisije za međugradsku, međunarodnu saradnju i medije Slobodan Đurić, dok su Sportski savez Pančeva predstavljali predsednik Slobodan Bitević i generalni sekretar Dejan Perić.

– Prirodno je da ove dve velike sportske organizacije sarađuju. Predstavljamo sport dva grada, koja se po teritoriji graniče. U narednom period trudićemo se da sprovedemo nekoliko zajedničkih projekata – istakao je Dragan Tomašević.

Nikola Penić, generalni sekretar  SSAB se nadovezao.

– Prezadovoljan sam kada vidim dvoje mladih ljudi, koji su digli Sportski savez Pančeva na zdrave noge. U njihovom sistemu je 230 klubova i sportskih udruženja i kroz saradnju sa lokalnom samoupravom odlično sarađuju. Dogovorili smo se da potpišemo protokol o poslovno-tehničkoj saradnji, koji će obuhvatiti puno stvari, usmerenih ka razvoju sporta i mladih sportista u ova dva grada.

Predsednik Sportskog saveza Pančevo Slobodan Bitević i dalje je aktivni sportista, nezamenjivi je član karate reprezentacije i osvajač medalja na Svetskom i Evropskom seniorskom prvenstvu.

– Samo širenjem saradnje i razmenom iskustava iz oblasti sporta, možemo biti još bolji. Planiramo da napravimo i zajedničke seminare, gde bi treneri iz Pančeva i Beograda razmenili svoja iskustva. Ideja je da napravimo i edukaciju za mlade sportiste i još puno stvari, koje ćemo utanačiti početkom juna kada mi budemo domaćini funkcionerima iz Beograda i kada bude potpisan protokol – poručio je Bitević, koji nam je otkrio i da karijeru planira da završi plasmanom na Olimpijske igre u Tokiju, gde bi osvajanje medalje bila kruna njegove uspešne karijere.