It seams that you haven't connected with your Twitter account
18 May, 2022
PočetnaSSABPANČEVCI GOSTI SPORTSKOG SAVEZA BEOGRADA

PANČEVCI GOSTI SPORTSKOG SAVEZA BEOGRADA

Rukovodioci Sportskog saveza Beograda ugostili su predstavnike Sportskog saveza Pančeva, a sve oko dogovora o zajedničkim akcijama i proširenju saradnje. Ispred krovne organizacije beogradskog sporta sastanku su prisustvovali predsednik Dragan Tomašević, generalni sekretar Nikola Penić i predsednik Komisije za međugradsku, međunarodnu saradnju i medije Slobodan Đurić, dok su Sportski savez Pančeva predstavljali predsednik Slobodan Bitević i generalni sekretar Dejan Perić.

– Prirodno je da ove dve velike sportske organizacije sarađuju. Predstavljamo sport dva grada, koja se po teritoriji graniče. U narednom period trudićemo se da sprovedemo nekoliko zajedničkih projekata – istakao je Dragan Tomašević.

Nikola Penić, generalni sekretar  SSAB se nadovezao.

– Prezadovoljan sam kada vidim dvoje mladih ljudi, koji su digli Sportski savez Pančeva na zdrave noge. U njihovom sistemu je 230 klubova i sportskih udruženja i kroz saradnju sa lokalnom samoupravom odlično sarađuju. Dogovorili smo se da potpišemo protokol o poslovno-tehničkoj saradnji, koji će obuhvatiti puno stvari, usmerenih ka razvoju sporta i mladih sportista u ova dva grada.

Predsednik Sportskog saveza Pančevo Slobodan Bitević i dalje je aktivni sportista, nezamenjivi je član karate reprezentacije i osvajač medalja na Svetskom i Evropskom seniorskom prvenstvu.

– Samo širenjem saradnje i razmenom iskustava iz oblasti sporta, možemo biti još bolji. Planiramo da napravimo i zajedničke seminare, gde bi treneri iz Pančeva i Beograda razmenili svoja iskustva. Ideja je da napravimo i edukaciju za mlade sportiste i još puno stvari, koje ćemo utanačiti početkom juna kada mi budemo domaćini funkcionerima iz Beograda i kada bude potpisan protokol – poručio je Bitević, koji nam je otkrio i da karijeru planira da završi plasmanom na Olimpijske igre u Tokiju, gde bi osvajanje medalje bila kruna njegove uspešne karijere.