OTVORENO PRVENSTVO BEOGRADA U PRESKAKANJU PREPONA 2022.

Last Updated: 12/05/2022AutorTags: , , ,

Prestiž, elegancija, adrenalin, neizvesnost, divljenje, iščekivanje daju posebnu čar svakom konjičkom turniru koji u našoj zemlji imaju tradiciju od kraja 19. veka.

Jahanje nije samo sport već partnerstvo koje spaja sve najlepše aspekte današnjeg društva: plemenite životinje sa ljudima, prirodu, sportsku aktivnost i podstiče zdrav život, razvoj motorike i osećaja odgovornosti kako kod dece tako i kod adolescenata i odraslih.

Cilj Konjičkog saveza Beograda osnovanog davne 1973. godine kao deo Saveza za konjički sport Srbije je na prvom mestu razvoj, unapređenje, popularizacija i propaganda konjičkog sporta u Beogradu, posebno u kategorijama dece i juniora. Negovanjem tradicionalnih Otvorenih prvenstava Beograda savez omogućava učestvovanje takmičarima iz klubova koji nisu sa teritorije grada Beograda u želji da se podstiče sportski duh i promoviše fer-plej. Savez danas broji oko 20 klubova i udruženja članova sa sedištem na teritoriji Beograda koji se bave olimpijskim i FEI disciplinama konjičkog sporta.

U skladu sa svojim ciljevima Konjički savez Beograda organizuje Otvoreno prvenstvo Beograda u preskakanju prepona koje će se održati u prelepom ambijentu Konjičkog Centra «Horseland», Zmaj Jovina bb, Deč, 14. i 15. maj 2022. sa početkom programa u subotu 14. maja u 11:00 časova. Programom su planirane utakmice za sve starosne kategorije: deca, juniori, amazonke, mladi jahači i seniori gde će se naši najbolji takmičari boriti za titulu prvaka Beograda. Program će takođe biti propraćen i utakmicama za učesnike u kategoriji amatera koje su namenjene za početnike i mlade nade našeg sporta.

Tokom oba takmičarska dana će se održati po jedna utakmica za svaku uzrasnu kategoriju i skupljati poeni za generalni plasman. Nakon završetka utakmica za svaku kategoriju će u nedelju 15.05. biti proglašeni prvaci Beograda.  Posetioci će pored takmičenja, moći da uživaju u druženju sa ovim plemenitim životinjama, u divnoj prirodi i da se opuste uz muziku i piće u kafiću kluba domaćina. Ulaz je besplatan i želimo da Vas pozovemo da dođete u što većem broju da podržite naše takmičare i prisustvujete borbi za pet Šampiona našeg glavnog grada, a svakako rezultate možete da pratite i na našoj Instagram stranici @konjicki_savez_beograda.

Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.