OSNOVCI PLIVAJU ZA ČASNI KRST NA TAŠMAJDANU

Last Updated: 14/01/2019Autor

DOGAĐAJI

Deca iz beogradskih osnovnih škola i ove godine plivaće za Časni krst. Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, uz blagoslov njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja i saradnju sa Vaterpolo klubom „Taš“, organizovaće ovo takmičenje na Krstovdan – u petak, 18. januara, na bazenima SRC „Tašmajdan“.

Zbog velikog interesovanja učenika, kao i zbog nemogućnosti da maloletna lica u zimskom periodu plivaju na otvorenom, po prvi put prošle godine omogućeno je učenicima mlađih razreda da za Časni krst plivaju na tri mala zatvorena bazena. Učestvovalo je više od 70-oro dece uzrasta od prvog do četvrtog razreda iz šest beogradskih opština: Zvezdara, Palilula, Vračar, Voždovac, Novi Beograd i Zemun. Za razliku od prošle, ove godine omogućeno je i učenicima starijih razreda da učestvuju, pa je prijavljeno više od150 učenika iz 45 škola. Prošlogodišnjim učesnicima priključiće se deca iz gradskih opština: Savski venac, Čukarica i Rakovica.

Svečano otvaranje predviđeno je za 10 časova, a prisutnima će se pored predsednika Sportskog saveza Beograda Dragana Tomaševića obratiti predsednik Odbora za versku nastavu dr Dragomir Sando i gradska sekretarka za sport Dragana Belojević.