It seams that you haven't connected with your Twitter account
30 September, 2023
PočetnaVesti naslovnaOSNOVCI PLIVAJU ZA ČASNI KRST NA TAŠMAJDANU

OSNOVCI PLIVAJU ZA ČASNI KRST NA TAŠMAJDANU

DOGAĐAJI

Deca iz beogradskih osnovnih škola i ove godine plivaće za Časni krst. Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, uz blagoslov njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja i saradnju sa Vaterpolo klubom „Taš“, organizovaće ovo takmičenje na Krstovdan – u petak, 18. januara, na bazenima SRC „Tašmajdan“.

Zbog velikog interesovanja učenika, kao i zbog nemogućnosti da maloletna lica u zimskom periodu plivaju na otvorenom, po prvi put prošle godine omogućeno je učenicima mlađih razreda da za Časni krst plivaju na tri mala zatvorena bazena. Učestvovalo je više od 70-oro dece uzrasta od prvog do četvrtog razreda iz šest beogradskih opština: Zvezdara, Palilula, Vračar, Voždovac, Novi Beograd i Zemun. Za razliku od prošle, ove godine omogućeno je i učenicima starijih razreda da učestvuju, pa je prijavljeno više od150 učenika iz 45 škola. Prošlogodišnjim učesnicima priključiće se deca iz gradskih opština: Savski venac, Čukarica i Rakovica.

Svečano otvaranje predviđeno je za 10 časova, a prisutnima će se pored predsednika Sportskog saveza Beograda Dragana Tomaševića obratiti predsednik Odbora za versku nastavu dr Dragomir Sando i gradska sekretarka za sport Dragana Belojević.