OSMORO SRPSKIH OLIMPIJACA NA SK U ČANGVONU

Last Updated: 08/04/2018Autor

STRELJAŠTVO

Srbiju će na drugom ovogodišnjem turniru Svetskog kupa, u Čangvonu u Južnoj Koreji (20 – 28. april), predstavljati osmoro iskusnih strelaca, učesnika OI 2016. Upravni odbor SSS prihvatio je predlog sportskog direktora Saveza Dragana Markovića po kome je u sastavu četvoro strelaca puškom: Andrea Arsović (Partizan), Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica „Čika Mata“, Kragujevac) i Milenko Sebić (Crvena zvezda) i kvartet pištoljem: Zorana Arunović (Olimpik 011), Bobana Veličković (Bor 030), Damir Mikec (Policajac) i Dimitrije Grgić (Akademac).

Sem u pojedinačnim disciplinama, Arsovićeva i Stefanović će se takmičiti i u miksu vazdušnom puškom, dok će u nadmetanju mikseva vazdušnim pištoljem učestvovati parovi Zorana Arunović/Damir Mikec i Bobana Veličković/Dimitrije Grgić. Šef stručnog štaba reprezentacije Dragan Donević je vođa puta, a uz strelce će biti još troje trenera: Jelena Arunović, Jasna Šekarić i Goran Mikec.

Turnir u Čangvonu je za organizatore ujedno i test takmičenje pred Prvenstvo sveta, koje će u ovom korejskom gradu biti održano u septembru. Srpski strelci su, kao i mnogi drugi sa Starog kontinenta, propustili prvi Svetski kup u sezoni, koji je u Gvadalahari (Meksiko) održan neposredno posle Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem u Đeru. Treći SK biće organizovan u američkoj vojnoj bazi Fort Bening (7 – 15. maj), a četvrti u Minhenu (22 – 29. maj).

Prihvaćen je i  Markovićev predlog sastava za Mediteranske igre. Na takmičenju koje će od 22. juna do 1. jula biti održano u španskoj Taragoni srpsko streljaštvo će takođe predstavljati osmočlani, ali nešto mlađi tim od onog koji putuje u Čangvon. Uz Andreu Arsović i Milutina Stefanovića na MI će se puškom takmičiti Lazar Kovačević (Jagodina 92) i Milica Babić (Pobednik). Pištoljem će se za medalje na Mediteranskim igrama boriti ista četvorka koju očekuje SK u Čangvonu: Zorana Arunović, Bobana Veličković, Damir Mikec i Dimitrije Grgić. Na programu Igara u Taragoni su samo discipline vazdušnim oružjem.