ORLOVIMA VAŽAN BOD U BUKUREŠTU

Last Updated: 14/10/2018Autor

FUDBAL

Srbija je osvojila važan bod u Bukureštu, a po svemu prikazanom zaslužila je možda mnogo više, jer su Mitrović i drugovi propustili veliki broj prilika, a najveća šansa bila ona sa penala u 44.minutu. Prvi deo igre po svemu je pripao Orlovima, ali to se nije videlo i na semaforu. Imala je Srbija kontrolu igre i nekoliko zrelih prilika za gol, ali izostala je realizacija. Beleimo 20.minut i trenutak kada je Mitrović sam krenuo ka golu Tatarušanua, uputio je udarac sa nekih 16-17 metara ali lopta je prošla koji centimetar pored leve stative. Onda 33.minut, Radonjić je imao otvoren prostor po levoj strani, ušao duboko u šesnaesterac i onda odigrao povratnu loptu do Tadića koji je bio za korak ispred i propala je i ta šansa. Novi zicer viđen je u 39.minutu, ponovo je Radonjić bio usamljen na levoj strani, pronapao je na nekih pet metara od mreže Rumuna Gaćinovića koji je zahvatio loptu ali ona je ponovo završila u gol autu. I onda najbolja prilika, igrao se 44.minut kada je Gaćinović zahtavio loptu glavom a Tamaš je umesto lopte udario našeg igrača u glavu. Nije bilo dileme, holandski sudija je pokazao opravdano na jedanaesterac. Za razliku od meča u Podgorici kada je Mitrović bio izvođač, sada je odgovornost preuzeo kapiten Tadić. Rumuni su imali sreće jer je lopta završila preko gola Tatarušanua. Šeteta, jer po svemu prikazanom zaslužili smo da na odmor odemo najmanje sa golom prednosti. S druge strane domaća reprezentacija, osim dva pokuaša sa distance, nije ugrozila našu mrežu.

Nastavak je doneo sličnu priču, a prvu priliku imali smo već u 55.minutu posle bilijara u šesnaestercu  Rumuna, lopta je došla do Radonjića čiji udarac su domaćini uspeli da blokiraju. Samo minut kasnije Rumuni su bili u prilici da nas iznenade, ali malo Rajković malo sreća, sačuvali su nas od neprijatne situacije. Igrao se 68.minut kada je Mitrović imao minijaturu na 14-15 metara od gola Rumuna, prevario je svog čuvara a onda uputio snažan udarac, Tatarušanu je odbranio ovaj pokušaj.

Prvu izmenu selektor Krstajić izvršio je u 60.minutu, Milinković – Savić je ušao umesto Gaćinovia, a beležimo 74.minut kada je Tadić uputi sjajan centaršut, Mitrović bio najviši u skoku, ali Tatarušanu je uspeo da izbaci loptu u korner. Dva minuta kasnije Rodić se požalio na povredu, a zamenio ga je debitant Miletić.Do kraja smo imali inicijativu, ali meć je okončan bez golova. Selektor Mladen Krstajić ne krije da je rezultat dobar i da sudbinu u Ligi nacija držimo u svojim rukama…

-Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri, a što se tiče nas ponovili smo izdanje iz Crne Gore,momci su pokazali da imaju kvalitet i karakter. Promašili smo i penal, možda možemo da budemo i nezadovoljni jer smo zaslužili i više – rekao je selektor Srbije.

Domnirali smo, promašili penal, zašto Prijović nije igrao…

-Mislim da smo imali kontrolu igre 90 minuta, možda smo mogli i treću izmenu, ali i ulaskom Sergeja smo dobili…Ovo je ipak takmičarska utakmica, setimo se Svetskog prvenstva, kada je bilo drugih komentara.Odluka je moja i tako će biti ubuduće.

Šta je uticalo na Tadićev promašaj…

-Sve je sastavni deo igre, ne mogu ništa da mu zamerim, to su stvari koje se dešavaju.

Da li je zadovoljan rezultatom…

-Mi sve držimo u svojim rukama, prvi smo na tabeli, igramo naredna dva meča pred našom publikom – jasan je Mladen Krstajić.

RUMUNIJA: Tatarušanu, Manea, Tamaš, Sapunaru, Toska (od 80.Keseru), Baluta,  Maksim (od 71.Rotariu), Marin, Tukudeanu, Draguš (od 45. Nedelkearu), Stanćiju. Selektor Kozmin Kontra

SRBIJA: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (od 76.Miletić), Makismović, Lukić, Radonjić, Tadić, Gaćinović (od 60. Milinković-Savić), Mitrović.Selektor Mladen Krstajić