ORLOVI REMIJEM PROTIV UKRAJINE U BARAŽU ZA EURO

Last Updated: 17/11/2019AutorTags:

Dobro je Srbija ušla u meč, a nagrada je stigla u osmom minutu, kada je posle šuta Tadića lopta pogodila u ruku Matvijenka, a sudija Maden je odmah pokazao na belu tačku. Siguran realizator bio je Dušan Tadić. I posle našeg vođstva Ukrajinci su preuzeli inicijativu, više vremena provodili na našoj polovini, a posle jedne akcije sreća je bila naš saveznik, jer je lopta završila na stativi Rajkovićevog gola. Znak da ponovo preuzmemo posed i dođemo u situaciju da dupliramo prednost, priliku je imao Ljajić, ali njegov pokušaj završio je malo pored stative. I onda izjednačenje, usledila je greška, a zatim centaršut Cigankova s desne strane i Jaremčuku nije bilo teško da sa nekih pet metara glavom matira Rajkovića. Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata.

U nastavku nije bilo promena u sastavima, a posle jedne sjajne polu-kontre, igrao se 56. minut, sjajno je centrirao Tadić, na drugoj stativi loptu je primio Mitrović i plasirao je u donji desni ugao pored nemoćnog Pjatova. Bio je to njegov deseti gol u kvalifikacijama.

U 69. minutu selektor Tumbaković je izvršiuo prvu izmenu, Ljajića je zamenio Gaćinović. Nekoliko minuta kasnije ponovo je na sceni tandem Tadić – Mitrović, ali golgeter Orlova je otiša u stranu, stigao je ipak da uputi udarac, a Pjatov je skratio ugao i odbranio gol. U igru je sada ušao i Milivojević, umesto Nemanje Maksimovića.  I kada se očekivao kraj meča, Ukrajinci su došli do izjednačenja. Besedin se najbolje snašao u gužvi pred golom Rajkovića i doneo izjednačenje.

Selektoru Ljubiši Tumbakoviću nije bilo postavljeno mnogo pitanja posle meča sa Ukrajinom…

„Ovo nije bila najača selekcija Ukrajine, nedostajalo im je nekoliko igrača, ali ponovo su pokazali veliku taktičku disciplinu i sigurnost u igri. Nisu slučajno bili ubedljivo prvi u našoj grupi i imaće još dobrih rezultata u budućnosti“.

“Ne bih bio tako strog i kritikovao igrače, ipak su to naši reprezentativci. Ostavio bih momke da rade u klubovima i napreduju, kako bi najaču grupu eksploatisali u baražu“

„Svako gleda iz svoje pozicije, u veznom redu su uglavnom igrali isti igrači. Imali smo danas problem, jer je Maksimović, a onda i Radonjić tražio izmenu. Tražimo rešenja, ali u ovom momentu teško da Srbija ima nešto bolje“

SRBIJA: Rajković, Milenković, Nikola Maksimović, Kolarov, Rodić, Nemanja Maksimović (od 77. Milivojević), Gudelj, Radonjić (od 82. Milinković – Savić), Tadić, Ljajić (od 69. Gaćinović), Mitrović.

UKRAJINA: Pjatov, Karavaev, Matvienko, Krivcov, Mikolenko, Sidorčuk, Cigankov (od 77. Besedin), Kovalenko (od 77. Šepeliev), Malinovski (od 88. Šakov), Jarmolenko, Jaremčuk.