It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaVesti naslovna“ORLOVI” PORAŽENI OD SVETSKIH ŠAMPIONA

“ORLOVI” PORAŽENI OD SVETSKIH ŠAMPIONA

RUKOMET

Reprezentacija Srbije poražena je od svetskog šampiona Francuske 30:39 (10:17) u drugom kolu glavne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Kvalitetniji francuski sastav praktično je obezbedio plasman u polufinale pobedom nad “Orlovima”, koji će se za u poslednjem kolu u sredu u 16 časova sa selekcijom Belorusije boriti za peto mesto u grupi glavne faze, samim tim, i bolje mesto u konačnom plasmanu EURO 2018. Srpski reprezentativci dobro su otvorili meč, pa je rezultat posle 11 minuta glasio – 6:4. Rastrčani srpski sastav imao je rešenja za francusku odbranu, koja se ubrzo konsolidovala, pa su posle 7:6, “Trikolori” serijom 11:3 praktično rešili pitanje pobednika već do poluvremena.

U nastavku je selektor Cvetković pružio šansu igračima sa manjom minutažom, na golu je par bravura imao i Tibor Ivanišević, ali to nije moglo da pomogne da u konačnom rezultatu.

Selektor Jovica Cvetković ovako je video duel sa najboljom reprezentacijom na planeti:

– Čestitam Francuzima na pobedi. Videla se razlika u kvalitetu. Pokušali smo koliko smo mogli u datim okolnostima da pružimo maksimum. Sve ono što su bile greške, neiskustvo i neuigranost, prihvatam na sebe, ali nikada neću da prihvatim i shvatim da se ne daje poslednji atom snage za svoju zemlju. Mi smo pali na tom ispitu danas.

Didije Dinar, selektor reprezentacije Francuske:

– Čestitam Srbiji na ferpleju. Mi smo igrali na 100% i odradili dobar posao.

Luka Karabatić, pivotmen reprezentacije Francuske:

– Srećni smo zbog pobede. Znali smo da ovo može biti nezgodan meč za nas, jer Srbi nisu imali šta da izgube, a mi smo imali. Zato smo dali sve od sebe da pobedimo.

Žarko Šešum, levi bek reprezentacije Srbije:

– Moramo igrati daleko bolje protiv Belorusije. Francuska je bila daleko bolja od nas. Pokazali su nam kako izgleda tim svetske klase.

SRBIJA: Šešum 1, Vujić, Đukić 1, Beljanski 4, Nenadić 6, Radivojević 1, Stevanović, Đorđić, Ilić 4, Crnoglavac, Jovanović 4, Zelenović 7, Marsenić, Obradović 2, Cupara pet odbrana, Ivanišević sedam odbrana

FRANCUSKA: Dumulin 9 odbrana, Remili 3, Lagard 1, Mem 2, Žerard 1, Karabatić N 4, Mae 4, Abalo 2, Soraindo, Gigu, Karabatić L 7, Kler 1, Dipanda 3, Port 2, Turna 2, Košeto 7