„ORLOVI“ PORAŽENI OD SVETSKIH ŠAMPIONA

Last Updated: 22/01/2018Autor

RUKOMET

Reprezentacija Srbije poražena je od svetskog šampiona Francuske 30:39 (10:17) u drugom kolu glavne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Kvalitetniji francuski sastav praktično je obezbedio plasman u polufinale pobedom nad „Orlovima“, koji će se za u poslednjem kolu u sredu u 16 časova sa selekcijom Belorusije boriti za peto mesto u grupi glavne faze, samim tim, i bolje mesto u konačnom plasmanu EURO 2018. Srpski reprezentativci dobro su otvorili meč, pa je rezultat posle 11 minuta glasio – 6:4. Rastrčani srpski sastav imao je rešenja za francusku odbranu, koja se ubrzo konsolidovala, pa su posle 7:6, „Trikolori“ serijom 11:3 praktično rešili pitanje pobednika već do poluvremena.

U nastavku je selektor Cvetković pružio šansu igračima sa manjom minutažom, na golu je par bravura imao i Tibor Ivanišević, ali to nije moglo da pomogne da u konačnom rezultatu.

Selektor Jovica Cvetković ovako je video duel sa najboljom reprezentacijom na planeti:

– Čestitam Francuzima na pobedi. Videla se razlika u kvalitetu. Pokušali smo koliko smo mogli u datim okolnostima da pružimo maksimum. Sve ono što su bile greške, neiskustvo i neuigranost, prihvatam na sebe, ali nikada neću da prihvatim i shvatim da se ne daje poslednji atom snage za svoju zemlju. Mi smo pali na tom ispitu danas.

Didije Dinar, selektor reprezentacije Francuske:

– Čestitam Srbiji na ferpleju. Mi smo igrali na 100% i odradili dobar posao.

Luka Karabatić, pivotmen reprezentacije Francuske:

– Srećni smo zbog pobede. Znali smo da ovo može biti nezgodan meč za nas, jer Srbi nisu imali šta da izgube, a mi smo imali. Zato smo dali sve od sebe da pobedimo.

Žarko Šešum, levi bek reprezentacije Srbije:

– Moramo igrati daleko bolje protiv Belorusije. Francuska je bila daleko bolja od nas. Pokazali su nam kako izgleda tim svetske klase.

SRBIJA: Šešum 1, Vujić, Đukić 1, Beljanski 4, Nenadić 6, Radivojević 1, Stevanović, Đorđić, Ilić 4, Crnoglavac, Jovanović 4, Zelenović 7, Marsenić, Obradović 2, Cupara pet odbrana, Ivanišević sedam odbrana

FRANCUSKA: Dumulin 9 odbrana, Remili 3, Lagard 1, Mem 2, Žerard 1, Karabatić N 4, Mae 4, Abalo 2, Soraindo, Gigu, Karabatić L 7, Kler 1, Dipanda 3, Port 2, Turna 2, Košeto 7