„ORLOVI“ PORAŽENI OD NEMACA U DORTMUNDU

Last Updated: 07/04/2018Autor

RUKOMET

Reprezentacija Srbije poražena je od Nemačke 23:29 (9:15) u drugom prijateljskom odmeravanju snaga u okviru EHF nedelje pred 10.891 navijača u rasprodatoj dvorani u Dortmundu. Srpski reprezentativci su pružili solidan otpor bronzanoj selekciji sa prošlih Olimpijskih Igara u Riju u utakmici koja je počela minutom ćutanja za preminulu legendu srpskog i svetskog rukometa Branislava Pokrajca. Najbolji deo viđen je u poslednjih 15 minuta kada su „Orlovi“ sa 21:12 zapretili serijom 6:1 i stigli na 22:18 (49.). Najefikasniji u redovima oba tima bio je sjajni Uve Genshajmer koji je meč završio sa devet golova iz isto toliko pokušaja. U srpskom taboru, Mladen Šotić je postigao pet, a Miljan Pušica četiri gola, uz dobru rolu Svetislava Verkića na golu.

Kao i u meču u Lajpcigu /26:19), imali su izabranici selektora Ljubomira Obradovića problema na postavljenu visoku odbranu Nemaca u prvom poluvremenu. Nadovezala se na to i povreda Draška Nenadića, koji je morao da napusti teren sredinom prvog dela posle jedne odbrambene akcije. Šansu je srpski sastav pronalazio preko pivotmena Živana Pešića i levog krila Mladena Šotića. Nemce je predvodio nepogrešivi superstar Uve Genshajmer, koji je već do 17. minuta postigao šest golova (11:5). Dominacija Nemaca viđena je do 45. minuta (22:13), kada je novoformirani srpski sastav pokazao karakter i u par akcija naterao selektora domaćina Kristijana Prokopa da zatraži tajm-aut posle serije golova Pušice, Zelenovića i Šotića (22:17).

Smanjio je Šotić na 22:18 u 49. minutu, ali pobeda Nemaca nije bila ugrožena.  Kun i Grecki su golovima u poslednjih desetak minuta osigurali trijumf svog tima. Selektor Ljubomir Obradović ovako je video poraz od Nemaca 23:29 u Dortmundu:

– Nemačka je bila sjajan domaćin, kako sportski, tako i na organizacionom nivou. Mnogi naši mladi igrači nisu imali priliku da igraju u ovakvom ambijentu i fer atmosferi kakvu su napravili nemački navijači. Raduje nas da ćemo u budućnosti nastaviti da sarađujemo sa Federacijom Nemačke. Obe utakmice su bile izuzetno važne za nas, jer je naš tim u izgradnji, tako da je bilo mnogo više grešaka nego što biste očekivalo od tima u normalnim okolnostima. Naravno da očekujemo da će biti bolje kada su u pitanju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Miljan Pušica, levi bek reprezentacije Srbije:

– Imamo potpuno novi tim sa mladim igračima koji imaju puno potencijala i veliku budućnost. Tek smo počeli da radimo zajedno, tako da ima još prostora za poboljšanje. Srećni smo zbog ove dve utakmice iz kojih smo puno naučili. Ovakvi mečevi će nam pomoći da budemo bolji u budućnosti.

NEMAČKA: Hajnefeter, Volf, Genshajmer 9(6), Vinček 3, Vide 3, Vajnhold 2, Veber, Šmit, Mihalčik 1, Grecki 4, Hefner, Hornke 1, Kun 2, Muše 1, Pickovski 2, Kolbaher

SRBIJA: Cupara, Ivanišević, Verkić 8 odbrana, jedan gol, Ilić, Šotić 5, Nenadić 2, Sretenović 1, Mađar, Krsmančić, Zelenović 2, Orbović, Pušica 4, Vojvodić, Đukić, Jevtić 1, Radivojević 3(2), Pešić 3, Vujić 1, Jovanović