ORLOVI NA PRESIDENT KUPU

Last Updated: 10/02/2019Autor

TEKVONDO

Čak 13 seniora i seniorki će se poslednja dva dana turnira boriti na President Kupu koji se održava u Antaliji, Turska (7.-12. februara). Posle odličnog starta na G1 turniru Kipar Open, i osvojenih osam medalja za reprezentaciju Srbije i prvo mesto u ukupnom plasmanu, Orlovi su krenuli put Turske na turnir G2 kategorije, gde pobednik odnosi čak 20 poena. U predolimpijskoj godini, svaki poen je izuzetno važan, pre svega zbog činjenice da se osam najboljih sa olimpijske liste direktno kvalifikuje za OI u Tokiju. U ovom momentu Tijana Bogdanović se nalazi na četvrtom mestu, Vanja Stanković na devetom mestu u kategoriji do 49 kilograma. Milica Mandić se takodje nalazi na četvrtom mestu u kategoriji preko 67 kilograma.

-President Kup je sigurno najjači turnir sve do Svetskog prvenstva u Mančesteru. Pored te činjenice, učešće na turniru a posebno osvojena medalja nam donosi poene koji su dodatni za olimpijsku rang listu kao, ali i dodatnu kartu za odlazak na Evropsko prvenstvo. Ja sam uveren da ćemo ostvariti dobre rezultate, tome se svakako nadamo! – rekao je Dragan Jović.

Predstavnici na President Kupu su TK Galeb – Milica Mandic (-73 kg), Tijana Bogdanovic (-53 kg), Vanja Stankovic (-49 kg), Nadja Savkovic (-62 kg), Aleksandra Radmilovic (-57 kg), Dmitrij Nagaev (-58 kg), Mateja Kuburovic (-54 kg), Bogdan Bulat (-63 kg), Budimir Krivokapić (-80 kg), Iris Jovic Vujakovic (-67 kg), kao i predstavnici TK Imperijum Nadica Božanić (-62 kg) i Dušan Božanić ( -73 kg), ali i Ana Tepavac (+ 73 kg) iz TK Elit.