ORLOVI NA EVROPSKOM ŠAMPIONATU U OLIMPIJSKIM KATEGORIJAMA

Last Updated: 29/11/2019Autor

U Dablinu se od 29. do 30. novembra održava 3. Evropsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama. Put Irske kreće 14 srpskih reprezentativaca. Ovo je ujedno i jedno od poslednjih turnira u 2019. godini, budući da Milica Mandić, Tijana Bogdanović, Vanja Stanković i Ana Tepavac odlaze i na Finalni gran pri u Moskvi. Neposredno pre početka šampionata, održaće se godišnja skupština Svetske tekvondo federacije.

-Na put na treće Evropsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama, ovog puta u Irskoj krenula je puna reprezentacija, na šta sam veoma ponosan. Velikoj većini je to poslednji međunarodni turnir ove godine a Milici, Tijani, Vanji i Ani je poslednji test turnir pred Finalni GP u Moskvi početkom decembra na koji se plasira top 16 boraca sa olimpijske liste – ističe Dragan Jović, prvi trener i sportski direktor TAS. – Prognoze bih ostavio za druge, a ono što bi ja istakao je da je ekipa spremna, bez većih problema sa povredama i izuzetno motivisana. Konkurencija je uvek jaka i to je u Evropi uvek isto. Nadam se da ćemo se vratiti mnogo srećniji nego što smo se vratili sa Svetskog prvenstva u Mančesteru.

Spisak takmičara: Tijana Bogdanović (-49kg), Milica Mandić (+67kg), Ana Tepavac (+67kg), Nadica Božanić (-67kg), Aleksandra Radmilović (-57kg), Iris Jović Vujaković (+67kg), Vanja Stanković (-49kg), Dušan Božanić (-68kg), Damir Fejzić (-80kg), Nikola Đurđević (-80kg), Ivan Karajlović (-80kg), Budimir Krivokuća (-80kg) i Nikola Vučković (-68kg).