ORLOVI DANAS SA BRAZILCIMA

Last Updated: 14/01/2019Autor

RUKOMET

Selektor reprezentacije Srbije,Nenad Peruničić, najavio je duel sa Brazilom (ponedeljak, 15.30) u trećem kolu grupe A na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj. Šef stručnog štaba analizirao je učinjeno u prva dva meča i osvrnuo se na poraz od Francuske 21:32.

– Na usluzi smo igračima individualno i kolektivno. Pričamo kao odrasli ljudi, zrelo. Ne možemo reći „dobro, pa izgubili smo“. Tako neću, ne interesuje me da li su to olimpijski šampioni ili Angola. Mora da se zaradi poštovanje koje smo izgubili. Neko kaže „lepo igrate“, a ja pitam, šta imamo od toga? Šta imamo od 25 minuta protiv Francuske ili 55 minuta protiv Rusije? Tako ne gledam na stvari. Ne želim da ima strah od uspeha. Kažu potrebno je vreme. Hajde da popravimo za ovo vreme 20-30%. Hajde da popravimo. Možemo da izgubimo šest, a ne 11 razlike. Bolji je osećaj da znaš da nisi razbijen. U tri minuta smo izgubili glavu. Šta je razlog? Jasno je potencirano da ne jurimo da bi vratili gol za gol. Imamo naš način igre. Ako nam je napad trajao 30 sekundi, zašto smo ga u dva minuta smanjili na 15? Vreme je sazrevanja, to razumem, dajemo igračima slobodu i poverenje. Ako srednji bek najavi akciju Bog otac ne može da je promeni, jer je srednji bek prvi saradnik trenera na terenu. Razumem da je Lazaru (Kukić) sve ovo novo, ali on treba da bude svetska klasa. Uz svo poštovanje Logronja treba da teži najvećim klubovima. Ako želiš skromno dobićeš skromno. Ne mogu da prihvatim poraz na onaj način kako se nekada prihvatilo „pa dobro, izgubili smo od Francuza“.  Nije dobro. Ne na onaj način – rekao je Peruničić i nastavio: – Nismo živeli za jednu ili dve utakmice, već za ceo turnir. Ako želimo da budemo ozbiljna reprezentacija, šta znači poraz? Siguran sam da momci mogu da se izdignu. Način na koji gubiš utakmicu ne sme da bude sunovrat. Možeš da imaš loše segmente, trenutke, ne možeš da se strovališ pola sata, kao da ništa nisi radio. Bilo mi je mučno da gledam našu odbranu kako napad prosipa ceo njen rad. Priznaćete da odavno neko na ovakav način nije parirao u odbrani jednoj velesili, koja nije mogla da dođe u šansu da napravi jasnu priliku za gol. Napravili smo neke stvari, ali nećemo da se iznenađujemo što smo nešto uradili. Mi smo reprezentacija Srbije, ne tamo neki klub.

Brazil?

– Brazilci izgledaju kao Francuzi. Malo slabiji u individualnom kvalitetu, ali sličan sistem igre. Jako agresivni, jako puno rotacije, ukrštanja. Ne libe se, nemaju opterećenje da pale iz svih pozicija. Kažete da imaju sedam igrača sa preko 100 nastupa, ali mi imamo mladost. Ne odustajem.