“ORLIĆI” PORAŽENI OD AUSTRIJE

Last Updated: 18/06/2019Autor

Mlada reptrezentacija Srbije (U-21) poražena je u prvom meču Evropskog prvenstva u Italiji od Austrije – 0:2(0:1). Prvi deo igre pripao je Austriji, po igri, prilikama i na kraju postignutom golu. Nije to bila ona Srbija iz kvalifikacija, ubedljiva i uverljiva, kao da smo tražili sebe u tih 45 minuta igre. S druge strane Austrija je delovala agresivnije, opasnije kada je kretala u napad. Jedan takav se desio u 38.minutu kada je Horvat izmakao našim igračima, izašao sam ispred Radunovića, gađao i pogodio stativu, a na našu nesreću lopta se odbila do Volfa koji je nesmetano plasirao u mrežu. U trenutku smo pomislili da se Volf nalazio u nedozvoljenoj poziciji ali posle pregledanog snimka u VAR sobi, sudija je pokazao na centar. A desetak minuta ranije Austrija je imala najbolju šansu do tada, desni bek Horvat je odložio lotu do Šlagera, koji je imao vremena da se namesti, šutirao je ali Radunović je odbranio taj udarac. I posle jedne greške u 19.minutu, Volf je mogao da kazni našu reprezentaciju, ali njegov pokušaj završio je iznad prečke gola Radunovića.

Nastavak je doneo prvu pravu priliku za Srbiju, posle udarca glavom Luke Jovića lopta je završila na prečki gola Austrije.Bio je to 50.minut, a samo pet minuta kasnije Austrija je imala novi zicer, Honsak je neometan šutirao, ali na sreću pravo u Radunovića koji je bio dobro postavljen. Znak da nešto mora da se menja i selektor Goran Đorović vrši dvostruku izmenu, izlaze Pantić i Mašović, u igru ulaze Ranđelović i Račić. Austrijanci ipak i dalje opasno prete, sada Šlager pokušava, ali Boris Radunović je fantastičan.

Najbolju priliku za izjednačenje imali smo u 70.minutu, priliku koja je u rangu jedanaesterca, ali Radonjić je poklon loptu poslao daleko preko gola. Stekao se tada utisak da uz malo bolju, konkretniju igru, Austrija može lako da se ugrozi. Ali nije prošlo ni dva minuta stigla je kazna, posle prekršaja Jovanovića nad Volfom naš defanzivac je dobio crveni karton. Prekršaj sa nekih 20 i kusur metara s leve strane koji je u gol pretvorio Horvat. Sa igračem manje teško je bilo napraviti preokret. Drugi meč Srbija na EP igra 20.juna protiv Nemačke.

SRBIJA: Radunović, Gajić, Milenković, Jovanović, Bogosavac, Lukić, Mašović (od 58. Račić), Pantić (od 58. Ranđelović), Živković, Radonjić, Jović. Selektor Goran Đorović.

AUSTRIJA: A. Šlager, Ingolič, Danso, Poš, Ulman,  Lajnhart (od 77. Ljubičić), Ljubić, Horvat, K.Šlager, Volf (od 78. Kalajdžić), Honsak (od 84. Balić). Selektor Verner Gregorič.