„ORLIĆI“ DOBILI PROTINIKE NA EP U POLJSKOJ

Last Updated: 02/12/2016Autor

FUDBAL

Mlada reprezentacija Srbije nalazi se u grupi B sa Portugalom, BJR Makedonijom i Španijom na Evropskom prvenstvu koje se od 16. do 30. juna 2017. godine održava u Poljskoj. U Grupi A pored domaćina Poljske su Švedska, Slovačka i Engleska a u Grupi C gde je nosioc Nemačka, rivali su još Češka, Italija i Danska. Ovo je epilog žreba koji je završen u poljskom gradu Krakovu, a kome su prisustvovali i selektor „orlića“ Tomislav Sivić, zamenik sportskog direktora Perica Ognjenović, tim menadžer Igor Gačić i portparol Milan Vuković.

Utakmice Evropskog prvenstvo igraju se u poljskim gradovima Krakovu (polufinale i finale), Kjelceu, Lublinu, Gdinji, Bidgošću i Tuču.Plasman u polufinale izboriće tri prvoplasirane selekcije i jedna najbolje drugoplasirana,a po broju učesnika i samom sistemu takmičenja procena mnogih stručnjaka je da se radi o do sada najjačem kontinentalnom takmičenju za mlade reprezentacije, odnosno igrače u uzrastu do 21 godine. UEFA je naravno odmah objavila i sve detalje vezane sa domaćinstvo utakmica po grupama na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a naša reprezentacija sve utakmice igra na stadionu u Bidgošću. Dakle, prvi meč sa Portugalom koji je na programu 17. juna od 18,00 a onda i tri dana kasnije, u isto vreme, kada nam je rival BJR Makedonija. Na travu lepog zdanja u Bidgošću, Đurđević, Maksimović i drugovi izaći će i 23. juna, ali sada od 20,45 kada igramo poslednji meč u grupi protiv Španije. Srbija prvi meč igra 17. juna protiv Portugala, tri dana kasnije rival je BJR Makedonija, a 23. juna protivnik je Španija.

Selektor Tomislav Sivić ne krije da je pred našom reprezentacijom veliki izazov u Poljskoj,a odmah posle žreba istakao je da Srbija ima jasan cilj, a to je plasman u polufinale Evrpskog prvenstva.

-Rekao sam i pre izvlačenja da na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika. Mislim da smo dobili jednu korektnu grupu a teško je izabrati koja je najjača na predstojećem šampionatu.Mislim da biti prvi u našoj grupi, isto je kao da ste osvojili prvenstvo Evrope.A naše ambicije su velike – ističe selektor „orlića“.

Koliko raspored utakmica može da igra ulogu za konačan plasman u grupi?

-Prvu utakmicu igramo sa Portugalijom, mislim da je to dobro.Dobro je i što će Portugal i Španija imati svoj derbi, ali moj stav je da treba da se bavimo sobom, da mi damo svoj maksimum i probamo da budemo prvi u grupi i plasiramo se u polufinale.

Vredi li pričati o kvalitetu naših rivala?

-Apsolutno je suvišno govoriti o rejtingu selekcija, jer se radi o reprezentacijama, naravno mislim na Španiju i Portugal, koje su mnogo puta osvajale ovaj šampionat, stalni su učesnici i ne treba trošiti reči o kvalitetu koji poseduju – rekao je Tomislav Sivić.

Zamenik sportskog direktora FSS, Perica Ognjenović, nije promenio stav ni posle žreba u Krakovu na kome je bio prisutan zajedno sa selektorom Tomislavom Sivićem.

-Znali smo da nema lakih grupa, a naša je dosta izbalansirana, osim možda selekcije BJR Makedonije koja je uslovno rečeno nešto slabija.Nalazimo se u grupi u kojoj vidimo svoju šansu, a to znači da verujemo u sebe, verujemo u dobru igru na šampionatu i dobar rezultat. U junu ćemo ovde doći sa velikim ambicijama – rekao je Perica Ognjenović.

(Izvor, foto www.fss.rs)