OPROŠTAJ VELIKOG DUŠANA IVKOVIĆA

Last Updated: 21/09/2017Autor

KOŠARKA

Sinoć, na parketu atinske dvorane „Mira i prijateljstva”, jedan od najvećih evropskih trenera svih vremena Dušan Ivković poslednji put će sedeti na klupi jednog tima. Naime, trofejni strateg, član „FIBA Kuće slavnih“, vodiće ekipu „Dušanove zvezde“, sastavljenu od aktivnih igrača sa kojima je u poslednjih nekoliko godina radio, u humanitarnom meču protiv njegovog bivšeg kluba Olimpijakosa, sa kojim se dva puta peo na krov Evrope. U Ivkovićevom timu naći će se i naši aktuelni reprezentativci Bogdan Bogdanović, Vasilije Micić i Boban Marjanović, kao i bivši članovi nacionalnog tima Srbije Stefan Marković i Marko Kešelj. Ovom košarkaškom spektaklu prisustvovaće predsednik KSS Predrag Danilović i generalni sekretar KSS Dejan Tomašević, kao i selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

Odluku o povlačenju iz trenerskih voda Ivković, koji je u prebogatoj riznici ima bukvalno sve trofeje, doneo je pre nekoliko meseci…

– Želim da dvorana bude puna! Sada mi se ukazala prilika da grčkoj i našoj deci na ovaj način uzvratim, da na ovom meču okupimo što više ljudi… Da se pokaže taj veliki duh prijateljstva i da se sakupe određena sredstva za dečije osmehe. To je ono želim i što je cilj cele ove predstave… – objasnio je legendarni trener.

Tokom briljantne trenerske karijere Dušan Ivković je, pored brojnih klupskih trofeja, sa državnim timom osvojio zlato na Svetskom prvenstvu 1990, tri zlata na evropskim prvenstvima 1989, 1991. i 1995, uz po jedno evropsko (2009) i olimpijsko (1988) srebro.

(Izvor, foto www.kss.rs)