It seams that you haven't connected with your Twitter account
21 May, 2022
PočetnaFudbalOMLADINKE OVERILE VIZU ZA ELIT RUNDU KVALIFIKACIJA

OMLADINKE OVERILE VIZU ZA ELIT RUNDU KVALIFIKACIJA

Ženska omladinska reprezentacija Srbije (U19) obezbedila je plasman u elit rundu kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope. Posle ubedljive pobede u prvom meču sa domaćinom turnira, Belorusijom (4:1) izabranice selektora Lidije Stojkanović savladale su u 2.kolu selekciju Kipra – 5:0(3:0) i tako overile vizu za nastavak kvalifikacija. Naše devojke su ušle u meč kao favoriti i tu ulogu su veoma brzo i opravdale. Ema Emilija Petrović je sa dva brza gola, drugi iz jedanaesterca, praktično rešila meč i najavila radost Srbije. Da pobeda bude ubedljivija potrudile su se Milica Denda (2) i Anđela Krstić. U 3.kolu turnira (8.oktobra) Srbija se sastaje sa Engleskom koja je takođe obezbedila plasman u elit rundu kvalifikacija.

SRBIJA: Perenčević, Marjanović (od 80. Stojaković), Vorkapić, Denda, Krstić, E.E.Petrović (od 74. D.Petrović), Gajdobranski (od 55. Čolić), Stupar (od 55. Pavlović), Bulatović, Tanasković, Plavšić (od 55. Vasović).

KIPAR: Georgiu, Makri, Zorzi, Honefontas (od 83. Antreu), Andreu, Aristodimu,Zahariu, Mesimeru (od 65. Sakali), Kupi (od 59. Adamu), Astaniu, Hristofi (od 59. Mihail).