OMLADINKE OVERILE VIZU ZA ELIT RUNDU KVALIFIKACIJA

Last Updated: 08/10/2019Autor

Ženska omladinska reprezentacija Srbije (U19) obezbedila je plasman u elit rundu kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope. Posle ubedljive pobede u prvom meču sa domaćinom turnira, Belorusijom (4:1) izabranice selektora Lidije Stojkanović savladale su u 2.kolu selekciju Kipra – 5:0(3:0) i tako overile vizu za nastavak kvalifikacija. Naše devojke su ušle u meč kao favoriti i tu ulogu su veoma brzo i opravdale. Ema Emilija Petrović je sa dva brza gola, drugi iz jedanaesterca, praktično rešila meč i najavila radost Srbije. Da pobeda bude ubedljivija potrudile su se Milica Denda (2) i Anđela Krstić. U 3.kolu turnira (8.oktobra) Srbija se sastaje sa Engleskom koja je takođe obezbedila plasman u elit rundu kvalifikacija.

SRBIJA: Perenčević, Marjanović (od 80. Stojaković), Vorkapić, Denda, Krstić, E.E.Petrović (od 74. D.Petrović), Gajdobranski (od 55. Čolić), Stupar (od 55. Pavlović), Bulatović, Tanasković, Plavšić (od 55. Vasović).

KIPAR: Georgiu, Makri, Zorzi, Honefontas (od 83. Antreu), Andreu, Aristodimu,Zahariu, Mesimeru (od 65. Sakali), Kupi (od 59. Adamu), Astaniu, Hristofi (od 59. Mihail).