OMLADINACI REMIJEM KRENULI NA PUT KA EP

Last Updated: 08/10/2019Autor

U prvom meču prvog kruga kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope omladinska reprezentacija Srbije (U19) igrala je nerešeno protiv Rumunije – 1:1(1:0). Srbija je imala više od igre, ali posle svega jednom bodu može više da se raduje Rumunija. Izabranici selektora Ivana Jevića su golom Lazara Pavlovića krunisali bolju igru i na odmor otišli sa minimalnom prednošću. Rumuni su poravnali rezultat u ranoj fazi nastavka meča, kada je gostujući selektor izvršio i nekoliko izmena. U finišu meča Rumuni su mogli i do pobede, posle dosuđenog penala, ali dobro je reagovao Mićović i rezultat je ostao nepromenjen. U narednom kolu „orlići“ imaju priliku da savladaju Litvaniju i dođu na korak do plasmana u narednu fazu takmičenja, a Rumunija se sastaje sa Španijom koja je danas rutinski savladala upravo Litvaniju – 2:0.

RUMUNIJA: Dukan, Dumitresku, Boloka, Dragusin, Telkean, Negrean (od 48. Dumitru), Popesku (od 49. Isak), Gindoveanu, Mitruščak (od 61. Munteanu), Marone (od 49. June), Mikulesku (od 89. Nitu).

SRBIJA: Mićović, Radmanovac, Balaž, Eraković, Stajić, Novaković, L.Pavlović (od 68. Jočić), Topić, Savić (od 86. Velikić), Zukić (od 75. Dostanić), Stevanović.