It seams that you haven't connected with your Twitter account
27 February, 2024
PočetnaVesti naslovnaOLIVERA JEVTIĆ PRVAKINJA BALKANA U MARATONU

OLIVERA JEVTIĆ PRVAKINJA BALKANA U MARATONU

ATLETIKA

Srpska atletičarka, Olivera Jevtić pobedila je danas na šampionatu Balkana u maratonu koji se održao na Kipru.  Treću godinu za redom postala je prvakinja Balkana sa rezultatom 2:44,26.

“S obzirom da sam na ovo takmičenje došla direktno iz Kenija, gde sam trenirala na 2400m nadmorske visine, pribojavala sam se aklimatizaciji.  Pobedila sam sa 6 minuta prednosti ispred takmičarke iz Bugarske i Ukrajine. Pored titule Prvaka Balkana bila sam sveukupni pobednik i od svih učesnika maratona jedino sam ja ostvarila bonus za nagradu. To govori koliko su uslovi za dobar rezultat bili vremenski nepovoljni. Ovo je za mene dobra uvertira i dobar test pred izazove u ovoj godini, pre svega mislim na Evropsko prvenstvo u atletici koje se održava u Berlinu. Mnogo sam srećna što sam po 3 put odbranila titulu Prvaka Balkana. Veliko hvala Atletskom Savezu Srbije, ovde sam zaista bila zbrinuta na najbolji način, putovala veoma udobno i imala logistiku u treneru koji mi je značio na ovom takmičenju”, rekla je Olivera.

Drugo mesto zauzela je takmičarka iz Bugarske, Simeonova Radosveta  sa rezultatom   2.50.18, a treća je bila Kateryna Karmanenko iz Ukrajine sa rezultatom 3.04,47.

Podsetimo, da će se ove godine po prvi put održati Serbian Open Marathon, 04.novembra 2018.godine, čija će direktorka biti Olivera Jevtić.