ODRŽANO PRVENSTVO BEOGRADA U STRELJAŠTVU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Last Updated: 01/06/2017Autor

SPORT I REKREACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM

U prethodna dva dana (30-31.05.2017) održana su Prvenstva Beograda u streljaštvu malokalibarskim i vazdušnim oružjem na kojima su učestvovali najbolji strelci sa invaliditetom grada Beograda, među kojima i naši paraolimpijci. Organizator prvenstva bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda uz finansijsku podršku Skupštine grada

U gađanju iz malokalibaske puške, sa odličnim rezultatom trijumfovao je Zdravko Hršum ( član Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Pobednik iz Beograda ). Drugo mesto osvojio je Siniša Vidić, takođe član „Pobednika“., dok je bronzu upucao Dušan Ložaković član Paleža iz Obrenovca. U gađanju iz malokalibaskog pištolja, sa vrhunskim rezultatom ( 536 krugova ) najbolji je bio paraolimpijac Rastko Jokić , dok je srebro osvojio Sredo Radović, obojica članovi „ Pobednika „. Bronzu je odneo Dušan Ložnjaković član „ Paleža „.

U gađanju iz vazdušne puške, sa veoma dobrim rezultatom, najuspešniji je bio Siniša Vidić, ispred Zdravka Hršuma i trećeplasiranog Srede Radovića, svi članovi „ Pobednika „. U ženskoj konkurenciji najuspešnija je bila iskusna Snežana Čegar, dok je srebro osvojila Zorica Tasić, a bronzu Jelena Kodžopeljić. U gađanju iz vazdušnog pištolja, prvo mesto, sa takođe vrhunskim rezultatom ( 568 krugova ) osvojio je Rastko Jokić, drugo Sredo Radović, a treće Dušan Ložnjaković. U ekipnoj konkurenciji pehar za prvo mesto osvojio je Streljački klub osoba sa invaliditetom Pobednik. Drugo mesto pripalo je ekipi Sporskog kluba OSI „ Palež „ Obrenovac, dok je treće mesto osvojilo Sportsko udruženje OSI „ Pobednik „.

Najbolji strelci sa ovog takmičenja predstavljaće Beograd na predstojećem Državnom prvenstvu koje se održava u Novom Sadu 22.-25.06.2017.

 

Međunarodni turnir sedeće odbojke „Beograd 2017“ 10. juna

U subotu, 10. juna 2017, održaće se deveti po redu Međunarodni turnir sedeće odbojke „BEOGRAD 2017“. Nosilac programa je Sportski savez OSI Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekreterijata za sport i omladinu grada Beograda. Tehnički organizator turnira je klub sedeće odbojke „SMEČ“. Na turniru učestvuju šest ekipe: OKI (odbojkaški klub invalida ) „LAKTAŠI“ iz Laktaša (R. Srpska), OKI „ČELIĆ“ iz Čelića (B i H), KSO „SISAK“ iz Siska (Hrvatska), OKI „DERVENTA“ iz Dervente (R. Srpska), SDI (sportsko društvo invalida) „SAMORASTNIK“ iz Ravne na Koroškem (Slovenija), i Klub sedeće odbojke „SMEČ“ iz Beograda. Turnir su pomogli Gradska Opština Rakovica, Delta Fondacija, OTTO BOCK Sava d.o.o., AQVA GALA, YUHOR i pekara MIJATOVIĆ. Turnir počinje 10. juna od 10 časova u Sportskom centru SLODES.