ODRŽANA SKUPŠTINA BASS

Last Updated: 12/12/2018Autor

BADMINTON

U utorak, 11. decembra 2018, u prostorijama Badminton saveza Srbije na Adi Ciganliji, održana je redovna Skupština BASS na kojoj su prisustvovali delegati 11 srpskih klubova – Nikola Mijačić (BK Beograd), Milovan Damnjanović (BK Ekstaza, Latković), Kristina Jovin (BK Helianthus, Novi Sad), Andreja Todorović (BK Ravens KG, Kragujevac), Ilija Pavlović (BK Novi Sad), Dragan Antić (BK Zmajevi, Kruševac), Nenad Petrović (BK Clear, Beograd), Goran Jelesijević (BK Dinamo, Pančevo), Marija Bulatović (BK Fanatik, Vršac) i Igor Kovač (BK Banat, Zrenjanin), dva regionalna saveza – Milan Barbir (Badminton savez Vojvodine) i Miodrag Kalicanin (Badminton savez Beograda) i delegirani predstavnik počasnih članova Predrag Vuković. Pored članova Skupštine na sednici su bili i član Upravnog odbora BASS Radomir Kosojević, predsednik Nadzornog odbora Zoran Stepanović kao i članovi ovog tela Aleksandar Marković i Novo Bojičić, disciplinski delegat BASS Aleksandar Dimitrijević, kao i gosti Predrag Marčetić, Vlada Radonjić, Cho Sangyoun, Darko Gluhović i Milojko Tomić.

Nakon izbora radnog predsedništva i zapisničara, usvajanja dnevnog reda i Zapisnika sa prethodne sednice Skupštine predsednik Upravnog odbora BASS Radomir Jovović je podneo iscrpan Izveštaj Upravnog odbora o radu BASS u periodu između dve sednice Skupštine. U njemu je prvi čovek srpskog badmintona istakao izuzetnu saradnju sa državnim i gradskim institucijama, posebno sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, koja je i 2018, kao i svih prethodnih godina, bila stožer ogromne finansijske podrške neophodne za realizaciju svih programa BASS. Jovović je takođe napomenuo da je BASS i ove godine imao sjajnu međunarodnu saradnju sa svim najbitnijim činiocima na svetskoj badminton sceni, pre svega sa Svetskom badminton federacijom, Evropskom badminton konfederacijom i Balkanskom badminton asocijacijom.

Govoreći o takmičarskom programu i rezultatima predsednik UO BASS je “podvukao” da je u 2018. u Srbiji više nego uspešno organizovano 25 domaćih i tri internacionalna turnira, a da je na međunarodnoj sceni izlivena čak 81 medalja, od toga 28 zlatnih, 20 srebrnih i 33 bronzanih. Dodao je da je po broju i značaju rezultata na internacionalnoj sceni ovo bila ubedljivo najuspešnija godina srpskog badmintona i da ga to posebno raduje zbog činjenice da je 2018. BASS proslavio četvrt veka postojanja. U mnoštvu takmičarskih rezultata ostvarenih u 2018. godini, posebno je istakao rezultate trenutno najperspektivnijih reprezentativaca, Luke Milića, Andrije Dodera, Marije Sudimac, Sergeja Lukića, Mihajla Tomića i Sare Lončar, koji su u u poslednjih 12 meseci bili nosioci uspeha na međunarodnoj sceni. Jovović se između ostalog dotakao i teme razvoja para-badmintona u Srbiji i prve evropske medalje koju je ovaj sport osvojio u 2018, kapitalnog projekta Nacionalnog badminton centra na Adi Ciganliji, realizacije trenažnih kampova, reprezentativnih selekcija, napretka srpskih sudija na međunarodnoj sceni, organizacije međunarodnih događaja, razvoja centara i stručnih kadrova, projekata razvoja školskog sporta, Shuttle Time projekta BWF, marketinških aktivnosti, odnosa sa javnošću…

Sve u svemu nakon jednočasovnog Jovovićevog izlaganja, u kojem je iznet samo deo ogromnog posla i rezultatskih ciljeva do kojih se doseglo u 2018, delegati Skupštine su usvojili Izveštaj Upravnog odbora o radu BASS u periodu između dve sednice Skupštine, a potom i Izveštaj o finansijskom i materijalnom poslovanju koji je posebno izložen na Skupštini. Najviši organ Badminton saveza Srbije je potom usvojio i Izveštaj Nadzornog odbora, koji je podneo predsednik ovog tela Zoran Stepanović, a potom i predlog Programa rada BASS za 2019. godinu.