ODRŽAN PRVI MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI KUP „MOJ RED“

Last Updated: 02/10/2018Autor

SPORT I REKREACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM

U protekla dva dana, u sjajnoj atmosferi, održan je prvi medjunarodni košarkaški kup-„Moj Red “ za igrače sa posebnim obrazovnim potrebama. Na turniru je učestvovalo 7 košarkaških ekipa iz Srbije kao i gosti iz Norveške, ekipa “Hop Stars”. Hop Stars je oformljen 2016. godine kada je naš licencirani košarkaški trener i bivša profesionalna košarkašica Tanja Ličina, radila na razvoju kluba HOP BBK u Bergenu. Hop Stars su trenutno jedina košarkaška ekipa za igrače sa posebnim obrazovnim potrebama u Norveškoj. U saradnji sa Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda i humanitarnom organizacijom Osmeh na Dar, pokrenuta je inicijativa za razvoj sličnih košarkaških timova u Srbiji u cilju upotpunjavanja prilika koje naše društvo pruža deci i odraslim sa posebnim obrazovnim potrebama.

Finalni deo turnira održan je u Republičkom zavodu za sport. U veoma uzbudljivom finalnom meču, pobedu je odnela ekipa “ Živimo zajedno “ pobedivši borbenu ekipu Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda. Erupciju oduševljenja izazvala je pobeda Norveške ekipe u borbi za treće mesto nad odličnom ekipom “ Zvezdarci “. Na turniru su učestvovale i ekipe “ Evo ruka”, Ustanova za decu i mlade iz Sremčice i škola “ Sveti Sava “ iz Umke.

Gostima iz Norveške je ovo bila sjajna prilika da uigraju svoju ekipu pred predstojeća takmičenja, kao i da provede par nezaboravnih dana u gostoljubivom Beogradu.