It seams that you haven't connected with your Twitter account
4 March, 2024
PočetnaVesti naslovnaODBOJKAŠI I ODBOJKAŠICE SAZNALI RIVALE U BORBI ZA TOKIJO

ODBOJKAŠI I ODBOJKAŠICE SAZNALI RIVALE U BORBI ZA TOKIJO

ODBOJKA

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre 2020 protiv Portorika, Tajlanda i Poljske, saopšteno je iz Svetske odbojkaške federacije (FIVB). U kvalifikacijama učestvuju 24 najbolja tima sa FIVB liste osim domaćina Japana, u šest grupa, ali je u odnosu na projektovan žreb došlo do male izmene jer se Kuba nije prijavila, pa je u grupi sa svetskim i evropskim prvakinjama i olimpijskim vicešampionka Poljska, 26. sa liste.

FIVB je najavio da će do kraja januara odrediti domaćine, kao i raspored utakmica na turnirima, koji će se održati od 2. do 4. avgusta. Takođe, saopšteno je da će se još pet kontinentalnih turnira odigrati u januaru 2020, kao i da će na njima igrati minimum po četiri selekcije koje se nisu kvalifikovale na OI.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije u Interkontinentalnim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine igraće u C grupi protiv Italije, Australije i Kameruna. Kvalifikacioni turniri na programu su od 9. do 11. avgusta.