OBEZBEĐENO EVROPSKO ODLIČJE U NOVOM SADU

Last Updated: 06/03/2019Autor

RVANJE

Sebastijan Nađ , rvač srpske reprezentacije u kategoriji do 67 kilograma, sutraće se boriti za najsjajnije odličje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore do 23 godine, koje se uz učešće 670 takmičara iz 37 zemalja održava u “Spens-u”. On je večeras sa tri briljantne pobede izborio finalnu borbu u kojoj će za zlato da se odmeri sa Alenom Mirzojanom, ruskim takmičarom, svetskim i evropskim šampionom.

– Ovo mi je najveći uspeh u karijeri, posle bronze osvojene pre dve godine na EP u Budimpešti- nije krio radost Nađ posle odlične partije i pobede u polufinalu nad rumunskim borcem Solomonom 6:1.- Radio sam upravo sve po dogovoru iz svlačionice, ono što su treneri rekli. Znali smo taktiku rvača koje sam pobedio a u meču sa Rusom Mirzojanom, koga inače veoma dobro poznajem, videćemo. Nisam se borio protiv njega ali jasno je da je vrhunski rvač. Međutim, ja sam kod kuće, u Novom Sadu pred našom publikom i idem na pobedu.

Milorad Dokmanac, selektor reprezentacije Srbije ocenio je da je “srebro u džepu” Sebastijana Nađa, kruna čitavog evropskog turnira, koji je inače , sjajno organizovan. Zadovoljstvo je iskazao i Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, koji je naglasio da je Nađ ostvario cilj i osvojio planiranu i željenu medalju.

-Pokazao je i potvrdio kvalitet. On je zvezda koja dolazi i najvažnije je da je nastavio kontinuitet osvajanja medalja naše reprezentacije. Naravno, svi smo prezadovoljni rezultatom- rekao je Trajković.