NOVI PORAZ U JAPANU

Last Updated: 11/10/2018Autor

ODBOJKA

Ženska seniorska reprezentacija Srbije pretrpela je drugi poraz na XVIII SP 2018. u Japanu. Holandija je danas u Nagoji, u poslednjem, 4. kolu E grupe, pobedila Srbiju sa 3:0, po setovima 25:16, 25:12 i 25:20, posle 65 minuta igre. Utakmicu u dvorani Nipon Gaiši posmatralo je 1000 gledalaca, a sudili su Patriša Rolf iz SAD i Evgenij Makšanov iz Rusije.

U meču bez rezultatskog značaja, Holandija je ubedljivo savladala Srbiju i zauzela prvo mesto u H grupi. Konačan plasman u grupi znači samo da ne možete u narednoj fazi igrati protiv selekcije, koja je zauzela isto mesto u F grupi. Sastavi grupa u III fazi biće određeni žrebom.

Pobednici grupa će žrebom biti razdvojeni u dve grupe, a zatim će se žrebati trećeplasirane selekcije. Ukoliko u istoj grupi budu prvoplasirane i trećeplasirane selekcije iz iste grupe u II fazi, drugoplasirane selekcije će automatski biti raspoređene u suprotne grupe.

Seniorke Srbije će takmičenje nastaviti u Nagoji, gde će se 14 – 16. oktobra odigrati utakmice III faze. Prvi meč u G grupi III faze XVIII SP 2018. u Nagoji protiv Japana, u nedelju, 14. oktobra od 12.20 časova po našem vremenu. Srbija će svoj drugi meč odigrati u utorak, 16. oktobra od 9.10 časova po našem vremenu protiv Italije. Sve utakmice iz Nagoje direktno će prenositi TV Sport Klub.