NOVI PORAZ ORLIĆA U VILJNUSU

Last Updated: 10/01/2020Autor

Imali su mladi oklopnici Srbije deset u hokeju dugih minuta nade da se u meču protiv Litvanije na Svetskom prvenstvu divizije 2 grupe A u Viljnusu izbore bar za produžetak. Međutim, nekoliko izglednih šansi ostalo je neiskorišćeno, ni povlačenje golmana Dušana Ilijina sa leda 40-tak sekundi pre poslednjeg zvuka sirene nije pomoglo, pa je na semaforu ostalo 3:2 za domaćine.

Domaćini su odlično započeli obračun, imali su 14 šuteva na gol Bojana Vasića u prvoj trećini, a Vaško i Krasilnikovas uspeli su da spakuju pak iza njegovih leđa. Na polovini meča posle pogotka Šusterovasa bilo je 3:0 i kao da je ovako visoko vođstvo probudilo naše mlade oklopnike. Uspevaju da golovima Srđana Subotića i Marka Mladenovića smanje na 3:2, ali uprkos velikoj želji nisu imali snage da načine preokret.

Orlići su tako i u trećoj utakmici Svetskog prvenstva (U20) divizije 2, grupe B, u Vilniusu, ostali praznih šaka, a kako u poslednja dva meča igraju sa liderima grupe Japancima i opasnim Britancima izabranici Freda Perona moraju da iz klizaljki izvuku i poslednji atom snage i osvoje bodove. Orlovi će palice sa Japancima ukrstiti u petak od 14.30.

SRBIJA: Vasić, Ilijin, Pejčić, Mladenović, Subotić, Dragović, Popović, Stojsavljević, Marković, Tarakan, Mirkov, Racić, Stojanović, Danilo Tomašević, Vdović, Mitrović, Gvozdenović, David Tomašević, Đinđić, Danji, Mašić, Savić. Selektor: Fred Peron.

LITVANIJA: Lubis, Kuzminov, Domeika, Rumsevcius, Vaško, Grinius, Mazulis, Silinas, Stankius, Krasilnikovas, Binkulis, Noreika, H. Marčinkevičius, Motiejunas, Susterovas, Mukovoz, Piazenko, Macijauskas, R. Marčinkevičius. Misiukas, Numavičius. Selektor: Dag Bulanger.