It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaVesti naslovnaNOVI PADOBRANSKI PRVACI

NOVI PADOBRANSKI PRVACI

VAZDUHOPLOVSTVO

Nakon tri dana takmičenja i oko 300 skokova, Srbija je dobila nove državne prvake u padobranstvu – Sinišu Mićića i Padobransku ekipu Vojske Srbije “Nebeske vidre”. Tokom preteklog vikenda, na sportskom aerodormu “Lisičji Jarak”, 30 padobranaca iz šest klubova nadmetalo se za titulu najboljeg u državi u skokovima na cilj. Skačući sa visine od 1000 metara iz sportskog aviona Cesna-206, najbolje rezultate u pojedinačnoj konkurenciji ostvarili su Siniša Mićić i Miroljub Janićijević (PEVS “Nebeske vidre”) i Slobodan Terzić (PK “Delta”). Najbolji klub u državi je Padobranska ekipa Vojske Srbije “Nebeske vidre”, a za njima su se rangirali AK “Naša krila” iz Paraćina i PK “Delta”.

U otvorenoj konkurenciji nastupilo je sedam klubova, uključujući sve domaće ekipe i AK “Banja Luka”. Siniša Mićić je i ovde osvojio prvu poziciju, dok se na drugom mestu našao Boban Ivetić iz ekipe “Srpska”, a na trećoj poziciji Miroljub Janićijević. Poredak ekipa u otvorenoj konkurenciji je isti kao i u nacionalnoj.

Tokom takmičenja je svaki od padobranaca skočio po osam skokova, a trećeg dana takmičenja su bili organizovani polufinalni i finalni skokovi. Ovo takmičenje je ujedno bilo i test takmičenje reprezentativaca Srbije koji nastupaju u okviru svojih matičnih ekipa i klubova na Evropskom prvenstvu u klasičnim padobranskim disciplinama koje će se održati od 25.-31. avgusta u Podgorici.