NOVI PADOBRANSKI PRVACI

Last Updated: 31/07/2017Autor

VAZDUHOPLOVSTVO

Nakon tri dana takmičenja i oko 300 skokova, Srbija je dobila nove državne prvake u padobranstvu – Sinišu Mićića i Padobransku ekipu Vojske Srbije „Nebeske vidre“. Tokom preteklog vikenda, na sportskom aerodormu „Lisičji Jarak“, 30 padobranaca iz šest klubova nadmetalo se za titulu najboljeg u državi u skokovima na cilj. Skačući sa visine od 1000 metara iz sportskog aviona Cesna-206, najbolje rezultate u pojedinačnoj konkurenciji ostvarili su Siniša Mićić i Miroljub Janićijević (PEVS „Nebeske vidre“) i Slobodan Terzić (PK „Delta“). Najbolji klub u državi je Padobranska ekipa Vojske Srbije „Nebeske vidre“, a za njima su se rangirali AK „Naša krila“ iz Paraćina i PK „Delta“.

U otvorenoj konkurenciji nastupilo je sedam klubova, uključujući sve domaće ekipe i AK „Banja Luka“. Siniša Mićić je i ovde osvojio prvu poziciju, dok se na drugom mestu našao Boban Ivetić iz ekipe „Srpska“, a na trećoj poziciji Miroljub Janićijević. Poredak ekipa u otvorenoj konkurenciji je isti kao i u nacionalnoj.

Tokom takmičenja je svaki od padobranaca skočio po osam skokova, a trećeg dana takmičenja su bili organizovani polufinalni i finalni skokovi. Ovo takmičenje je ujedno bilo i test takmičenje reprezentativaca Srbije koji nastupaju u okviru svojih matičnih ekipa i klubova na Evropskom prvenstvu u klasičnim padobranskim disciplinama koje će se održati od 25.-31. avgusta u Podgorici.