NOVE POBEDE DUŠKA PETROVA U BUNDESLIGI

Last Updated: 23/10/2017Autor

STRELJAŠTVO

Srpski reprezentativac Duško Petrov zabeležio je vredne rezultate drugog vikenda Bundes lige vazdušnim pištoljem. Petrov je sa svojim klubom Vilmandingenom učestvovao na turniru Prve Bundes lige Grupa „Jug“ u Firtu. Prvog takmičarskog dana, u trećem kolu Vilmandingen je izgubio od Hambrikena – 2:3, a Petrov je doneo jedan od dva boda svom timu, ubedljivom pobedom nad direktnim rivalom Patrikom Gorfihom .Duško je „ubio“ 383,a Gorfih 368 krugova.

Petrov je bio još precizniji u četvrtom kolu, u duelu Vilmandingena sa Althem Valdhausenu. Pogodio je 387 krugova, postigavši tako najbolji rezultat dvodnevnog turnira.  Za sedam krugova nadmašio je rivala u Althem Valdhausenu, Filipa Vecela. Ipak, to nije bilo dovoljno za timsku pobedu, Vilmandingen je zabeležio još jedan minimalan poraz. Petrov je i prvog vikenda ostvario dve pobede, pa je za sada ekipi doneo maksimalna četiri poena.Vilmandingen je trenutno deveti na tabeli u konkureniciji 12 timova.

U Prvoj Bundes ligi, takođe u grupi „Jug“, takmiče se i Damir Mikec (Kelhajm), Dimitrije Grgić (Valdkirh) i Zorana Arunović (Ludvigsburg), koji su propustili drugi vikend (Arunovićeva se nije takmičila ni prvog), a ove nedelje očekuje ih učešće na finalnom turniru Svetskog kupa. Posle četiri kola na tabeli vodi Ludvigsburg sa maksimalnih osam bodova. Branilac titule Kelhajm je treći. Takođe je ostvario četiri pobede, ali ima manje poena iz pojedinačnih duela od Ludvigsburga i drugoplasiranog Murharta. Valdkirh drži peto mesto.