NOVA SRPSKA REPREZENTATIVNA PRIČA U PEČUJU

Last Updated: 28/07/2017Autor

BADMINTON

Dvanaestoro reprezentativaca Srbije od 16. do 27. jula 2017. učestvovalo je na Međunarodnom trening kampu koji je održan u velelepnom Sportskom centru “Multi Alarm“ u mađarskom gradiću Pečuju. Braća Borko i Dragoslav Petrović, Ilija Pavlović, Luka Milić, Nenad Milošević, Mateja Manić, Andrija Doder, Mihajlo Tomić, Sergej Lukić, Matija Cupara, Miodrag Kaličanin i Marija Sudimac, zajedno sa reprezentativcima Mađarske, trenirali su pod dirigentskom palicom Mađara Henrika Tota i Škota Alana Mekilvajna. Naš najiskusniji reprezentativac, Ilija Pavlović, preneo nam je utiske iz Pečuja.

“Ovo nam je treća godina uzastopno da učestvujemo na ovom Trening kampu, a svih 10 dana u Pečuju smo se, zahvaljujući srdačnom gostoprimstvu Mađara, osećali kao kod kuće. Bili smo smešteni u kompleksu “Multi Alarm” gde smo, u zaista vrhunskim uslovima, trenirali dva puta dnevno po dva sata. Trenažni program je bio sličan onom koji imamo u Srbiji sa glavnim trenerom badminton reprezentacija Srbije Milanom Barbirom. Najviše pažnje smo posvetili kvalitetnom držanju loptice u igri. Ono što me je posebno oduševilo bio je odnos Škota Mekilvajna prema svim učesnicima Kampa. Radi se o velikom profesionalcu i perfekcionisti, koji obraća pažnju i na najmanje detalje i daje ti strpljivo te savetuje kod svake vežbe”, kazao je Ilija Pavlović.

Pavlović ističe da je atmosfera bila na najvišem nivou i da je prelepo druženje, pored odličnog rada, obeležilo Trening kamp.

“Prvi put sa nama seniorima na Kampu su učestvovali i juniori. Odlično su se uklopili i mislim da će im ovo iskustvo mnogo značiti u daljem radu. Mađare su u Pečuju predstavljali neki od najboljih igrača, između ostalog i Gergel Krauš, trenutno 120. na svetskoj rang listi, koji lako može da dođe do pozicije koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju 2020. Iako je mnogo bolje plasiran od nas, smatram da razlika u kvalitetu nije prevelika. Reč je samo o nijansama u pojedinim segmentima. Sa njim sam sparingovao poslednjeg dana kampa, a pobedio sam sa 22:20”, istakao je Pavlović.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpske reprezentacije na Trening kampu u Pečuju.