It seams that you haven't connected with your Twitter account
22 March, 2023
PočetnaVesti naslovnaNOVA GENERACIJA TALENATA STASAVA KRAJ DUNAVA

NOVA GENERACIJA TALENATA STASAVA KRAJ DUNAVA

STRELJAŠTVO

Velika grupa mladih talenata danas je završila sedmodnevni rad u Kampu perspektivnih strelaca vazdušnim oružjem u Sportskom centru Karataš, na obali Dunava  u blizini Kladova. Kao i godinama unazad, kamp u Karatašu je organizovao Streljački savez Srbije, pod patronatom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Rezimirajući utiske sedmodnevnog programa, Milan Parezanović, direktor kampa, kaže:

– Ove godine kamp je imao 40 polaznika. Sem takmičara i trenera iz svih krajeva Srbije, u radu je učestvovalo i šestoro strelaca i trener iz Republike Srpske. Tako je nastavljena odlična saradnja streljačkih saveza Srbije i Republike Srpske.

Rukovodilac stručnog rada bio je Saša Iker, a uz njega i Parezanovića, uz strelce je bilo još osmoro trenera.

–  Imali smo odlične uslove za smeštaj i gostoljubive domaćine. Deca su svakog jutra imali  trening fizičke pripreme, a kasnije tokom dana još dva u streljani. Svake večeri na sastancima smo zajedno analizirali treninge.  Radilo se dosta, ali to nikome od strelaca nije teško palo, atmosfera je bila odlična – ističe Parezanović.

Sklopljena su i mnoga nova prijateljstva.  Za polaznike kampa priređeni su obilasci Muzeja „Lepenski vir“ i Hidroelektrane Đerdap.

Mladi strelci su sa nestrpljenjem dočekali najzanimljiviji deo rada, kontrolna takmičenja, u pojedinačnoj i miks konkurenciji. Najprecizniji su nagrađeni medaljama, diplomama i poklonima.

 

Kontrolna takmičenja

Puška, juniorke, finale: 1. Aleksandra Havran, 2. Natalija Tasić, 3. Milica Ristić…

Puška, juniori, finale: 1. Dimitrije Gaćeša, 2. Matej Rašić, 3. Mihajlo Tešić…

Pištolj, juniorke: 1. Milica Obradović, 2. Marija Smiljanić, 3. Nađa Martinović…

Pištolj, juniori: 1. Stefan Aškrabić, 2. Ivan Slijepčević, 3. Dušan Bojić…

Puška, miks: 1. Elena Stevanović/Matej Rašić, 2. Aleksandra Havran/Nemanja Živojinović, 3. Katarina Stanković/Dimitrije Gašeća…

Pištolj, miks: 1. Milica Obradović/Petar Davidović…