NOVA GENERACIJA TALENATA STASAVA KRAJ DUNAVA

Last Updated: 07/08/2018Autor

STRELJAŠTVO

Velika grupa mladih talenata danas je završila sedmodnevni rad u Kampu perspektivnih strelaca vazdušnim oružjem u Sportskom centru Karataš, na obali Dunava  u blizini Kladova. Kao i godinama unazad, kamp u Karatašu je organizovao Streljački savez Srbije, pod patronatom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Rezimirajući utiske sedmodnevnog programa, Milan Parezanović, direktor kampa, kaže:

– Ove godine kamp je imao 40 polaznika. Sem takmičara i trenera iz svih krajeva Srbije, u radu je učestvovalo i šestoro strelaca i trener iz Republike Srpske. Tako je nastavljena odlična saradnja streljačkih saveza Srbije i Republike Srpske.

Rukovodilac stručnog rada bio je Saša Iker, a uz njega i Parezanovića, uz strelce je bilo još osmoro trenera.

–  Imali smo odlične uslove za smeštaj i gostoljubive domaćine. Deca su svakog jutra imali  trening fizičke pripreme, a kasnije tokom dana još dva u streljani. Svake večeri na sastancima smo zajedno analizirali treninge.  Radilo se dosta, ali to nikome od strelaca nije teško palo, atmosfera je bila odlična – ističe Parezanović.

Sklopljena su i mnoga nova prijateljstva.  Za polaznike kampa priređeni su obilasci Muzeja „Lepenski vir“ i Hidroelektrane Đerdap.

Mladi strelci su sa nestrpljenjem dočekali najzanimljiviji deo rada, kontrolna takmičenja, u pojedinačnoj i miks konkurenciji. Najprecizniji su nagrađeni medaljama, diplomama i poklonima.

 

Kontrolna takmičenja

Puška, juniorke, finale: 1. Aleksandra Havran, 2. Natalija Tasić, 3. Milica Ristić…

Puška, juniori, finale: 1. Dimitrije Gaćeša, 2. Matej Rašić, 3. Mihajlo Tešić…

Pištolj, juniorke: 1. Milica Obradović, 2. Marija Smiljanić, 3. Nađa Martinović…

Pištolj, juniori: 1. Stefan Aškrabić, 2. Ivan Slijepčević, 3. Dušan Bojić…

Puška, miks: 1. Elena Stevanović/Matej Rašić, 2. Aleksandra Havran/Nemanja Živojinović, 3. Katarina Stanković/Dimitrije Gašeća…

Pištolj, miks: 1. Milica Obradović/Petar Davidović…