NOVA GENERACIJA BUDUĆIH ŠAMPIONA NA OKUPU U KARATAŠU

Last Updated: 27/07/2019Autor

Talentovani srpski strelci i ovog leta okupili su se u omladinskom sportskom centru u Karatašu, u blizini Hidroelektrane Đerdap. Početkom ove sedmice je u Karatašu počeo sa radom ovogodišnji Kamp perspektivnih strelaca Srbije, pod  patronatom Ministarstva omladine i sporta, a u organizaciji Streljačkog saveza Srbije. Do 29. jula u kampu će trenirati više od 30 sportista iz cele zemlje uzrasta od 12 do 17 godina.

Direktor kampa je Milan Parezanović, a rukovodilac stručnog rada Saša Iker. Sa mladim strelcima radi još 12 trenera za pušku, pištolj i za fizičku pripremu. Učesnike kampa obišli su članovi stručnog štaba Streljačkog saveza Srbije Dragan Donević, selektor za pušku, i Jelena Arunović, selektor za pištolj.

Arunovićeva je održala predavanje na tokom kojeg je obrađeno nekoliko tema: priprema za trening, značaj tehnike i njena uloga u poboljšanju preciznosti, unutrašnja motivacija i njena uloga u procesu prevazilaženja poteškoća na treningu i takmičenju. Tokom predavanja, sem Arunovićeve, svoje utiske i znanja o temi izneli su i ostali prisutni treneri.

-Streljački savez već više od 20 godina organizuje Kamp perspektivnih strelaca – podseća Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku.

Donević je i kao strelac i kao trener svojevremeno učestvovao u radu kampa:

– Svi naši reprezentativci su prošli kroz kamp. Iz godine u godinu se potvrđuje da je ovakav sistem rada važna faza u sazrevanju mladih sportista.

Arunovićeva i Donević su tokom boravka, zajedno sa članovima stručnog tima kampa, vodili jedan trening. Zadovoljni su onim što su videli.

–Mladi takmičari su raspoloženi za treninge. Atmosfera je na vrlo visokom nivou. Stručni rad je prilagođen uzrastu strelaca. Nadam se da će i generacija koja ove godine prolazi kroz kamp dati seniorske reprezentativce Srbije. Bilo nam je zadovoljstvo da se družimo sa budućim šampionima  – poručio je Donević.

Učesnici kampa – Pištolj: Dijana Janković, Veljko Mitrović (oboje „Aleksa Dejović“), Damjan Miladinović (Jagodina 92), Marija Mitrovski, Anđela Stojanović (Crvena zvezda), Jovan Maksimović, Eleonora Radulović („Dragan Jevtić Škepo“), Marta Mratinković (GT Leskovac), Nađa Martinović (Partizan),  Stanislava Popov (Kikinda).

Puška: Nikolina Rađenović, Elena Bemiler (Crvena zvezda), Dimitrije Stefanović (Kikinda), Isidora Pavlović (Kolubara), Strahinja Bojić, Tijana Bošnjaković, Veljko Mihajlović (svi Mladost), Teodora Kondić, Iva Rakonjac , Aleksa Rakonjac(svi Pančevo 1813), Anja Nikodinović (Partizan), Jovan Gavrilović, Pavle Krnić, Ina Maglovski (svi Stražilovo), Natalija Pavlović, Marta Nešić (obe Topličanin 1887), Una Ćorić, Uroš Aleksić, Dušica Pantelić (svi „Čika Mata“), Emilija Jovanović, Natalija Jezdović (obe Oko sokolovo), Una Minić („Dragan Jevtić Škepo“)

Treneri: Milan Parezanović (direktor kampa), Saša Iker (rukovodilac stručnog rada), Dragan Alimpijević, Dušica Antonijević, Dejan Bajkić, Dragan David Vukadinović, Darko Viner, Sreten Nešković, Biljana Markoš, Neca Beloš, Jelena Živanović, Aleksandra Ristović, Nebojša Pavlović, Miloš Ivanović.