NASTAVLJENA AKCIJA “ISKORAČI I TI”

Last Updated: 16/11/2017Autor

AKCIJE

U okviru programa „ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno.”, koji podržava Ministarstva omladine i sporta održane su dve nove akcije promovisanja zdravih stilova života među mladima, sporta i omladinskog aktivizma. Domaćini su bili Sokobanja i Aranđelovac.

Dok je u Sokobanji oragnizovana demonstacija raznih sportova (veliki fudbal, mali fudbal, košarka, tenis, stoni tenis, karate, biciklizam, atletika, planinarstvo, odbojka, šah), razgovor o uticaju sporta na psihofizički razvoj omladine i kontrola fizičkih sposobnosti uz prisustvo predstavnika zdravstvenog centra, u Aranđelovcu su organizovani turniri (košarka, karate, fitnes i ples) i razgovori sa Roksandom Atanasov, trenerom Nacionalne karate federacije, Jovanom Preković – osvajačem zlatne medalje na seniorskom prvenstvu Evrope u Turskoj 2017, kao i predstavnicima zdravstvenog centra i policijske stanice Aranđelovac.

– Ministarstvo omladine i sporta je prošle godine u saradnji sa odabranim lokalnim samoupravama i partnerima iz Antodoping agencije Srbije, Zavoda za sport i medicinu sporta i civilnim sektorom pokrenulo program u cilju promocije aktivizma i podsticanja zdravih i bezbednih stilova života pod sloganom „Iskorači i TI! Sportski. Zdravo. Bezbedno.“. Ove godine ova inicijativa se sprovodi u saradnji sa sedam novih opština: Aranđelovac, Veliko Gradište, Jagodina, Mionica, Rača, Sokobanja i Šid i velikim brojem partnera iz omladinskog i sportskog sektora – izjavila je Snežana Klašnja, pomoćnica ministra za omladinu u Ministarstvu omladine i sporta.