NAPREDAK SRPSKIH BADMINTON REPREZENTATIVACA NA SVIM POLJIMA

Last Updated: 24/02/2020Autor

U Nacionalnom badminton centru u subotu, 22. februara 2020, održano je tradicionalno zimsko okupljanje reprezentativaca. Pod budnim okom glavnog trenera badminton reprezentacija Srbije Milana Barbira i pomoćnih trenera badminton reprezentacija Srbije Dragana Antića i Nikole Mijačića na Adi Ciganliji je radilo 39 igrača i igračica sa užeg i šireg spiska nacionalnih selekcija i perspektivni igrači koje su predložili predstavnici klubova.

“Tradicionalno zimsko okupljanje je proteklo kao i uvek u odličnoj atmosferi i svih 39 prisutnih takmičara je dalo svoj maksimum kako bi ostvarilo svoje najbolje rezultate na testiranju na prepodnevnom treningu, a onda i usvojilo trenažne zadatke sa drugog treninga. Primetno je da takmičari napreduju po skoro svim parametrima i to može samo da raduje mene kao glavnog trenera i moje pomoćnike Dragana Antića i Nikolu Mijačića. Zahvalio bih se i matičnim trenerima koji su pomogli u realizaciji odnosno prisustvovali i pratili ovo okupljanje pa je sve proteklo kako smo se nadali u najboljem redu”, istakao je Barbir.

Predstavnike na subotnjem okupljanju imalo je sedam klubova – BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Novi Sad, BK Zmajevi (Kruševac), BK Ravens KG (Kragujevac), BK Fanatik (Vršac), BK Dinamo (Pančevo), BK Pančevo i BK Čačak.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo održavanju okupljanju reprezentativnih selekcija u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji.