NAJVAŽNIJA UTAKMICA NA KRITU

Last Updated: 05/07/2019Autor

Reprezentaciju Srbije do 19 godina očekuje najvažnija utakmica na Svetskom prvenstvu na Kritu, jer će četvrtfinalni duel sa Litvanijom odlučiti da li će se naši momci naći u samoj završnici i boriti za medelje i mesto na pobedničkom postolju. Do sada je naš mladi tim ostvario maksimalan učinak. Do prvog mestu u grupnoj fazi došlo se pobedama protiv Kine, Portorika i Francuske, što je omogućilo relaksirajući duel protiv selekcije Filipina u osmini finala.

Sledi najveće iskušenje i meč 1/4 finala protiv odlične selekcije Litvanije. Uprkos umoru i sitnim povredama selektor Aleksandar Bućan veruje u svoje izabranike kao i u pozitivan ishod duela koji počinje u petak od 14:30 časova.

– Svesni smo kvaliteta reprezentacija Litvanije, njihovog načina igranja, načina realizacije u napadu i velike agresivnosti u odbrani. Da bi utakmicu rešili u svoju korist treba da dovedemo sebe u maksimum i prikažemo najbolju igru na ovom šampionatu. Nismo uspeli kroz trenažni proces da uradimo mnogo pre svega zbog bola pripoja aduktora ispod gluteusa kod Marka Pecarskog. Kod još nekoliko igrača prisutne su mikro traume kao posledica zamora, ali su se u redukovanom režimu treninga prirpemili za sutrašnju utakmicu. I pored svega navedenog imamo apsolutno poverenje u igrače i u njihov karakter koji će biti od presudnog značaja na sutrašnjoj utakmici kao i u nastavku prvenstva – istakao je selektor U19 reprezentacije Srbije, Aleksandar Bućan.

Parovi četvrtfinala: Mali – Portoriko (12:00), Srbija – Litvanija (14:30), SAD – Rusija (17:00), Kanada – Francuska (19:30).