NACIONALNI BADMINTON CENTAR U REPREZENTATIVNIM BOJAMA

Last Updated: 04/02/2018Autor

BADMINTON

Nacionalni badminton centar u subotu, 3. februara 2018, bio je obojen reprezentativnim bojama. Od jutra do večeri pod svodovima objekta jedinstvenog badminton objekta na Adi Ciganliji pod budnim okom glavnog trenera badminton reprezentacija Srbije Milana Barbira radilo je 30-tak igrača i igračica sa užeg i šireg spiska nacionalnih selekcija i to iz sedam klubova – BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Novi Sad, BK Zmajevi (Kruševac), BK Ravens KG (Kragujevac), BK Dinamo (Pančevo), BK Pančevo, BK Banat (Zrenjanin) i BK Fanatik (Vršac).

“Kao i svake godine u ovo vreme i 2018. smo imali veliki reprezentativni skup. U prepodnevnom programu odradili smo redovano zimsko testiranje fizičkih sposobnosti najboljih takmičara Srbije svih juniorskih kategorija i kategorija seniora, dok smo u popodnevnom delu imali proveru tehničko-taktičke spreme kroz sparing igru. Prezadovoljan sam kako je protekao i ovaj reprezentativni dan u kojem smo imali sjajne uslove za rad u Nacionalnom badminton centru. Posebno mi je drago što su predsatvnike na ovom događaju imali gotovo svi srpski klubovi”, istakao je Barbir.

Pored prvog čoveka srpske badminton struke i reprezentativaca na velikom reprezentativnom skupu prisustvovali su i predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović i generalni sekretar Andreja Andrić, kao i treneri iz klubova i to Dragan Antić (Zmajevi), Nikola Mijačić (Beograd), Marija Bulatović (BK Celar, Beograd), Milica Uskoković (Pančevo), Stanislav Dimitrijević (Fanatik, Vršac) i Goran Jelesijević (Dinamo).

“I u 2018. nas očekuje izuzetno obiman i zahtevan kalendar kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Nadam se da ćemo i u ovoj godini nastaviti da se usavršavamo i da napredujemo na svim poljima i da ćemo kroz rezultate očuvati ali i produbiti značaj srpskog badmintona na takmičenjima širom Evrope”, istakao je Barbir.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo održavanju okupljanju reprezentativnih selekcija u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganiliji.