NA REDU SU NOVI REKORDI

Last Updated: 19/05/2017Autor

DOGAĐAJI

Četvrto izdanje Sportskih igara mladih u Srbiji i zvanično će biti otvoreno u Kikindi, u ponedeljak, 22. maja 2017, u 11.00 časova, na terenima Sportskog centra „Jezero“. Posle Svečanog otvaranja, očekuje se celodnevni sportski program. Sve se završava velikim spektaklom, vatrometom i koncertom grupe Frajle, na Centralnom trgu, koje je SIM poklonio građanima Kikinde. Igre se sprovode uz podršku lokalne samouprave i partnera Školskog sportskog saveza Kikinde, a za sve gradove visoki pokrovitelj je predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić.

Jelena Krvopić, koordinatorka Severno banatskog okruga za školski sport, bila je puna reči hvale na pres-konferenciji koja je u petak, 19. maja, održana u restoranu “Twenty” u Kikindi:

– Sve je spremno za organizaciju ovog velikog takmičenja, koje ne bi mogli dobro organizovati bez pomoći grada Kikinde i svih direktora Osnovnih škola. Dečaci i devojčice će se takmičiti u osam sportova. A moram da poručim i roditeljima da će deca ceo dan biti apsolutno bezbedna, jer će u saradnji sa Saobraćajnom policijom biti zatvorene sve okolne saobraćajnice. Što se sportskog dela tiče, sve je spremno. I posebno se zahvaljujem zamenici gradonačelnika Bosiljki Srdić, koja je uložila velike napore da sve protekne kako treba. Takođe i predsednici SIM, Ivani Jovanović, koja je uložila puno napora da Kikinda dobije otvaranje Igara, jer smo to zaista zaslužili – istakla je Jelena Krvopić.

Zamenik gradonačelnika Bosiljka Srdić, oduševljena je koliko su ove Igre rasprostranjene i značajne za region.

– Nama je veliko zadovoljstvo što smo podržali ovako veliki projekat i što u ime grada Kikinda, najavljujem ovaj događaj. Sportske igre mladih su jedan najveći projekat za decu i omladinu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog života i prijateljstva. Pod sloganom „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“ osnovcima Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine omogućeno je da se potpuno besplatno takmiče u deset disciplina. Igre su vremenom dobijale na svom značaju i one su sada postale prepoznatljiv brend, brend koji se i danas razvija i sprovodi u zemljama regiona. I za sve ove godine su se širile vrednosti jednog normalnog zdravog života, a to su pre svega tolerancija, solidarnost, prijateljstvo, ferplej i druženje. I to je jedina i najbolja  alternativa svim negativnim iskušenjima današnjega vremena – deo je izlaganja Bosiljke Srdić, koja očekuje oko 5.000 učesnika u ponedeljak, koji je proglašen SIM sportskim danom.

Predsednik SIM Srbije Ivana Jovanović, zadovoljna je kako idu pripreme za ponedeljak.

– Hvala gradonačelniku i zamenici gradonačelnika i svim našim divnim prijateljima iz sveta sporta, koji su dali sve od sebe, da Kikinda prošle godine zablista u punom sjaju. Tada su oboreni svi rekordi u svim sportovima, disciplinama i svim našim gradovima na teritoriji Republike Srbije, ali i regiona. Naše veliko hvala Kikindi. Sportske igre mladih su inače najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, regionalna manifestacija koja je do sada okupila preko milion učesnika. Sada idemo dalje u sezoni 2017. i najvažnije je da je sve u znaku sporta, mladosti, druženja i zabave – zaključila je Ivana Jovanović, koja je najavila poklon koncert gradu grupe Frajle i veliki vatromet u ponedeljak u 21.00.

Pored pomenutih pres-konferenciji su prisustvovali i Svetlana Mirčić-Vukobrat, predsednica Školskog sportskog saveza Kikinde i Branislav Bjelić, profesor fizičkog vaspitanja.