NA METI FINALA I MEDALJE NA MEDITERANSKIM IGRAMA

Last Updated: 22/06/2018Autor

STRELJAŠTVO

Strelci Srbije će se u subotu i nedelju boriti za medalje na Mediteranskim igrama u Taragoni. Program streljačkih takmičenja na ovogodišnjim Igrama je kraći nego obično. Biće održana samo takmičenja vazdušnim oružjem u pojedinačnoj konkurenciji. Srbiju će predstavljati osmoro strelaca. Puškom će gađati: Andrea Arsović (Partizan), Milica Babić (Pobednik), Milutin Stefanović („Čika Mata“), Lazar Kovačević (Jagodina 92). Pištoljem će se takmičiti:  Zorana Arunović (Olimpik 011), Bobana Veličković (Bor 030), Damir Mikec (Policajac) i Dimitrije Grgić (Akademac). Na prethodnim MI, u Mersinu (Turska) 2013, srpski strelci su osvojili sedam medalja.

– Igre u Mersinu ne mogu da se porede sa Taragonom, jer pre pet godina na programu su bile i discipline malokalibarskim oružjem – podseća šef stručnog štaba Dragan Donević i nastavlja:

– Sada svi učesnici turnira imaju manje šansi za medalje, ali što se naših strelaca tiče svako od njih osmoro spada u krug kandidata za plasman u finala.

Naši reprezentativci iza sebe imaju uspešnu sezonu, okićenu medaljama na Evropskom prvenstvu i u seriji Svetskih kupova.

– Konkurencija na Mediteranskim igrama nije na nivou one na evropskim ili svetskim takmičenjima. Međutim u svakoj disciplini će gađati bar petoro-šestoro vrhunskih strelaca, osvajača olimpijskih, svetskih, evropskih medalja. Neće biti lako doći do odličja, jer u finalu veliku ulogu igra i sreća. Nadamo se da će nam i ona biti naklonjena ovaj put.

Mediteranske igre su još jedna prolazna stanica ka glavnom događaju sezone, koji je na programu u prvoj polovini septembra.

– Svetski kupovi i Mediteranske igre su u sklopu priprema i provera pred Svetsko prvenstvo u Čangvonu, prvo takmičenje na kome će se deliti olimpijske kvote. Posle Taragone okrećemo se pripremama, učešćima na domaćim takmičenjima, dok će poslednji test pred put u Čangvon biti Velika nagrada Novog Sada u avgustu – najavljuje Donević, uz koga će u stručnom štabu biti i Jelena Arunović.