NA KARATAŠU SE GRADI TEMELJ ZA BROJNE IZAZOVE U AVGUSTU

Last Updated: 01/08/2019Autor

U Omladinskom kampu ‘’Karataš’’ je 26. jula 2019. počeo Međunarodni badminton kamp koji će trajati do 3. avgusta i na kojem trenira 64 badmitonaca. Pored gotovo kompletne reprezentacije naše zemlje i brojnih perspektivnih igrača čiji se rad posebno prati na prestižnom kampu, koji se ove godine održava 21. put uzastopno, borave i specijalni gosti iz Francuske, Makedonije i Singapura. Kao i prethodnih godina trenažnim procesom rukovode glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir i pomoćni treneri reprezentacije Dragan Antić i Nikola Mijačić. Njima trojici u radu pomažu i Ilija Pavlović i Borko Petrović.

Svi učesnici kampa su raspoređeni u tri trenažne grupe, a svakog dana na “meniju” su po dva treninga. Zavod za sport i medicinu sporta i Badminton savez Srbije će ovo okupljanje na Karatašu iskoristiti za testiranje učesnika koje će Stručnom štabu dati dobre smernice za plan i program treninga u narednom periodu. Pored samog treninga, kamp, za čiju uspešnu sveobuhvatnu realizaciju su na licu mesta zaduženi predsednik Upravnog odbora BASS Radomir Jovović, generalni sekretar Andreja Andrić i Miodrag Kaličanin, obiluje i bogatim “vanterenskim” programom koji se realizuje u slobodno vreme. Filmsko i ‘’Karaoke’’ veče, izbor za najbolji ‘’Crazy and Happy Face’’ kampa, poseta Golubačkoj tvrđavi i gradu Kladovu su samo neki od sadržaja koji upotpunjuju dnevni raspored u omladinskom kampu.

Inače, kamp na Karatašu predstavljaće odličnu uvertiru za brojne aktivnosti koji očekuju naš badminton u avgustu. Prvi u nizu događaja biće održan od 4. do 9. avgusta u Kragujevcu koji će biti domaćin tradicionalnog Girls Project – Serbia 2019. Seniore prvo od 8. do 11. avgusta očekuje Hellas Open 2018, a potom od 12. do 15. avgusta Bulgarian Open Championships 2019. S druge strane naši najbolji igrači uzrasta do 17 godina u Novom Sadu će od 16. do 18. avgusta vojevati bitke na Balkanskom prvenstvu, koje će biti generalna proba za najveći izazov u 2019. – Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina koje će od 30. avgusta do 7. septembra biti održano u Poljskoj.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo realizaciji  Međunarodnog kampa perspektivnih sportista.