NA GALEBOVOM TROFEJU BEOGRADA – SERBIA OPEN 800 BORACA IZ 43 ZEMLJE

Last Updated: 23/10/2019AutorTags:

XVIII Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2019, tekvondo turnir G1 kategorije, jedan od najjačih u Evropi, održaće se 26. i 27. oktobra u Hali Aleksandar Nikolić (bivša Hala Pionir). Galebov Trofej Beograda – Serbia Open ove godine stiče punoletstvo, što ga čini jednim od retkih turnira u Evropi sa tako dugom tradicijom! Tokom vikenda u Srbiju stiže 800 boraca iz 43 zemalja, među kojima se očekuje veliki broj olimpijskih, svetskih, azijskih šampiona iz celog sveta. Prethodnih dana u TK Galeb borave reprezentativci Irana, Australije, Crne gore i Srbije, pa se samo na jednom treningu moglo izbrojati 10 svetskih prvaka!

Iako ove godine na tatami ne izlaze Milica Mandić i Tijana Bogdanović (Tijana se nalazi na Svetskim vojnim igrama u Vuhanu), publika će i dalje imati priliku da gleda ostale srpske najbolje borce – Vanja Stanković, Ana Tepavac, Damir Fejzić, Dmitrij Nagajev, Nađa Savković, Aleksandra Radmilović, Budimir Krivokuća, Nikola Vučković, Nadica Božanić, Dušan Božanić i brojni drugi.

– Drago mi je što i pored naporne sezone mogu da vidim toliko kvalitetnih boraca na Galebovom Trofeju. Prošlog vikenda smo učestvovali na Gran pri turniru u Sofiji gde su Milica i Tijana osvojile bronzane medalje i samim tim povećale šanse za učešće na Olimpijskim igrama. Ceo nacionalni tim Irana je već nekoliko dana u Beogradu, kao i Australije, a očekujemo dolazak brojnih boraca na naš turnir u pokušaju da osvoje značajne poene za olimpijsku listu, budući da trka za ulazak u sam vrh traje do kraja godine. Samim tim, i ove godine možemo izbrojati na desetine osvajača velikih medalja iz celog sveta, što omogućava domaćoj publici da iz prvih redova gleda fantastične borbe – istakao je Dragan Jović, generalni direktor turnira.

-Godinama unazad naš turnir krasi sjajna organizacija, trofejni borci, kao i fantastična atmosfera tokom tih nekoliko dana. Podigli smo turnir na veoma visok nivo, i to je svake godine izazovno održati. Imamo jak, uigran organizacioni tim, ne sumnjam u odličan ishod.

U subotu će se održati takmičenje za kadetske i juniorske kategorije, dok u nedelju na borilišta izlaze seniori. Četvrtfinalni i polufinalni mečevi, a zaim i finalni, očekuju se u nedelju od 16 sati. Ulaz je besplatan.