NA BEOGRADSKOM SAJMU UNAPREĐENA ZNANJA O ANTIDOPING PRAVILIMA

Last Updated: 04/10/2019AutorTags: ,

U sjajnom ambijentu svečane sale Beogradskog sajma, pred blizu sto slušalaca, održan je seminar u okviru projekta „Unapređenje znanja i informisanosti stručnjaka u sportu o antidoping pravilima – antidoping obrazovanje“. Sportski savez Beograda nedavno je potpisao sporazum o saradnji sa Antidoping agencijom Republike Srbije, a drugi ovogodišnji seminar organizovan u saradnji sa ovom institucijom pokazao je da postoji ogromno interesovanje naših stručnjaka i sportista da čuju predavanja na temu dopinga.

U okviru prve sesije dr sc. med. Milica Vukašinović Vesić iz ADAS-a govorila je o štetnim dejstvima zabranjenih supstanci, dok je dr sc. med. Marija Anđelković, takođe iz ADAS-a, pričala o biološkom pasošu sportiste.

Tokom druge sesije, doc. dr Duško Spasovski, član naše Zdravstvene komisije i predstavnik Instituta za ortopedske hirurške bolesti „Banjica“, posvetio je pažnju ćelijskom i genetskom dopingu, da bi predavanja zaokružio Marko Petrović, dipl. prof. fizičkog vaspitanja i sporta, sa planiranjem nutritivnog programa kod profesionalnih sportista.

Predstavnici naših članica sa velikom pažnjom pratlili su zaista vrhunska predavanja sa nizom primera, a 2019. godina biće privedena kraju u decembru, kada će SSAB organizovati još jedno savetovanje i kada će biti podeljene potvrde o prisustvu na seminarima naše organizacije, koji se održavaju pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.