MUSLIN „IZABRAO“ ZA GRUZIJU

Last Updated: 09/03/2017Autor

FUDBAL

Fudbalska reprezentacija Srbije će u petak, 24. marta 2017, protiv Gruzije, u Tbilisiju, odigrati petu utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo – Rusija 2018. Tim povodom, pred novinarima se našao Slavoljub Muslin, selektora „A“ reprezentacije Srbije i objavio spisak igrača na koje računa za meč na Stadionu „Dinamo Arena“, od 18.00 časova po lokalnom vremenu.

– Odlučio sam se za grupu igrača u koju neizmerno verujem. Obavili smo sve neophodne konsultacije, analizirali protivnika, formu kandidata i odabrali najbolje i najspremnije. Nadam se da se do okupljanja ništa neće menjati, tu prvenstveno mislim da neće biti povređenih i prinudnih zamena. Imaćemo rešenja za sve situacije, jer za meč protiv Gruzije, svi moraju da budu maksimalno spremni – rekao je selektor Muslin.

U sastavu „A“ reprezentacije i dvojica debitanata…

– Đurđević i Gaćinović su zaslužili pozive svojim igrama i ponašanjem u klubovima. Učinak napadača Partizana svi vidimo, a što se Gaćinovića tiče, mogu da kažem da nam je potreban baš taj profil igrača. Uostalom, i jedan i drugi su se dokazali u Mladoj reprezentaciji Srbije i, svakako, nisu jedini koje bih rado prekomandovao u „A“ tim… Razumem specifičnu situaciju oko mlade selekcije, došao je novi selektor Lalatović, treba da se upoznaju, i zato nisam insistirao da uzmem još igrača. Uglavnom, pratimi ih, vrata su im otvorena i svako ko zaslužuje, dobiće šansu.

Meč protiv Gruzije nosi mnogo specifičnosti.

– Važan je kao i svaki drugi, ali svakako da ima mnogo posebnosti. Prvenstveno što se radi o vrlo neobičnoj ekipi, koja je, po igri, zaslužila mnogo više bodova u našoj grupi, nego što je osvojila. Dobro im poznajem karakter, naučio sam trenirajući u Rusiji… Imaju solidan individualni kvalitet, ali problem im predstavljaju karakter i timska igra. Jači su u napadu nego u odbrani – konstatuje selektor Srbije.

Srbija je, naravno, favorit u Gruziji!

– Tako je, ali, pre svega, treba da budemo strpljivi i krajnje obazrivi. Bitno je da znamo da sve zavisi od nas! Zaista verujem u ove momke, iako ima problema oko minutaže u klubovima… Ništa me ne plaši, jer sam siguran da oni mogu da odigraju onako kako svi očekujemo – u optimističnom tonu je zaključio Slavoljub Muslin, selektor „A“ reprezentacije Srbije.

Okupljanje i početak priprema zakazan je za ponedeljak, 20. mart 2017, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Reprepezentacija Srbije i Gruziju putuje u četvrtak, 23. marta 2017.

Spisak igrača „A“ repezentacije Srbije za meč protiv Gruzije – Golmani: 1. Vladimir Stojković Notingem Forest 71, 2. Predrag RAJKOVIĆ Makabi Tel Aviv 5, 3. Aleksandar Jovanović Arhus 1; Odbrana: 4. Branislav Ivanović Zenit 92, 5. Jagoš Vuković Konjaspor 4, 6. Stefan Mitrović Gent 10, 7. Nikola Maksimović Napoli 16, 8. Aleksandar Kolarov Mančester Siti 66, 9. Milan Obradović Anderleht 23, 10. Antonio Rukavina Viljareal 37, 11. Uroš Spajić Anderleht 5; Sredina terena: 12. Ljubomir Fejsa Benfika 22, 13. Luka Milivojević Kristal Palas 19, 14. Nemanja Radoja Selta Vigo 1, 15. Nemanja Matić Čelsi 30; Napad: 16. Dušan Tadić Sautempton 41, 17. Filip Kostić Hamburger 13, 18. Lazar Marković Hal Siti 22, 19. Zoran Tošić CSKA Moskva 76, 20. Aleksandar Mitrović Njukastl 27, 21. Andrija Pavlović Kopenhagen 5, 22. Uroš Đurđević Partizan, 23. Mijat Gaćinović Ajntraht Frankfurt. U Grupi D, 24. marta 2017. još se sastaju: Republika Irska – Vels i Austrija – Moldavija.