MODELARI SRBIJE EKIPNI ŠAMPIONI SVETA

Last Updated: 14/08/2017Autor

VAZDUHOPLOVSTVO

Reprezentacija Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu, u klasi F1B (takozvani gumenjaci) postala je ekipni prvak sveta. Naš tim u sastavu Bojan Gostojić, Radoje Blagojević i Svetozar Gostojić, osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji čak 42 zemlje. Modelari su ovu pobedu izvojevali posle zaista zahtevne borbe u flaj-ofu (dodatnom letu), što govori o kvalitetu konkurencije.

„Imali smo tri veomalj naporna takmičarska dana na temperaturi od 37 stepeni bez i jednog oblačka. I pored toga, atmosfera u reprezentaciji je bila odlična. Zahvaljujući sjajnom timskom radu i entuzijazmu cele ekipe uspeli smo u svim kategorijama da regularno završimo takmičenje bez gubitka modela, a u kategoriji gumenjaka da osvojimo zlatnu medalju ekipno. Ovo je zaista sjajan uspeh i zahvaljujem se celoj ekipi na trudu“, poručio je Svetozar Gostojić.

Ovaj uspeh dolazi samo nekoliko dana nakon što je naš modelar Bojan Gostojić osvojio titulu juniorskog šampiona Evrope u ovoj istoj klasi. Prešavši u seniorsku konkurenciju, Bojan se odmah priključio reprezentaciji sa kojom je osvojio zlato, ali ovog puta seniorsko.