MMA SPEKTAKL U NOVOM SADU

Last Updated: 23/11/2018Autor

DOGAĐAJI

Svetske zvezde mešovitih borilačkih veština (MMA) polako pristižu u „Srpsku Atinu“! Ostalo je još osam dana do “Serbian Battle Championship – SBC“, borilačkog događaja u mešovitim borilačkim sportovima, koji po 19. put organizuje najbolja srpska i regionalna internacionalna MMA organizacija 01. decembra 2018. u Novom Sadu, u Velikoj hali SPENS-a sa početkom u 19.30 časova.

Kao i u prethodnih osamnaest, i u ovom vrhunskom spektaklu svoje nastupe potvrdila su najveća domaća, regionalna, evropska i svetska imena iz MMA sporta. Mnogobrojni ljubitelji najbržeg rastućeg sporta u svetu će imati priliku da u našoj zemlji uživaju u mečevima kako boraca iz Srbije, tako i iz Japana, Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Filipina, Malezije, Irana, Nemačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Posebno treba izdvojiti vrhunsku borbu koja će sigurno pružiti pravi vatromet u SBC heksagonu, veliki srpsko-brazilski duel najviše svetske klase u kome će se boriti Damir „Dado“ Mihajlović vs  Jhonny „Lenhador“ Carlos!

Damir „Dado“ Mihajlović je svima poznato ime kada je domaća i evropska MMA scena u pitanju, jedan od prvih srpskih boraca priznatih na međunarodnoj MMA sceni, i jedan od najbolje rangiranih velteraša na Balkanu. Majstor Luta Livre sporta i bivši SBC šampion spreman je na povratak u borilište nakon više od godinu dana i kao i uvek beskompromisnu borbu i rat u kavezu! Dado se za ovu borbu spremao u Brazilu, u čuvenom Astra Fight Team-u.

Na drugoj strani SBC heksagona stajaće Jhonny „Lenhador“ Carlos, pratiocima SBC manifestacija poznat po eksplozivnom i dominantnom nastupu na SBC-u 18 kada je nokautom pobedio Nemanju „Sledgehammer“ Kovača. Carlos je u Brazilu poznat kao neustrašivi ratnik, i vlasnik nekoliko šampionskih pojaseva, dolazi iz izuzetno cenjenog Master Kombat tima koji vodi renomirani Gean do Vale, čiji tim obiluje hrabrim i jakim borcima, neustrašivim „brawlerima“ koji konstantno u borbi idu napred i daju sve od sebe kako bi atraktivno završili borbu.

Organizatori su za publiku u Novom Sadu, našoj zemlji i regionu 01. decembra pripremili zaista još jedan vrhunski meč najvišeg svetskog renomea – novi teškaški duel koji će na sebe preuzeti težinu borbe za pojas šampiona Serbian Battle Championship organizacije u teškoj kategoriji! Publika u Velikoj hali novosadakog SPENSa imaće priliku da gleda pravu legendu MMA sporta koja nam dolazi iz Japana, Satoshi-ja ishi-ja u borbi protiv jednog od najiskusnijih američkih MMA boraca Tony-ja „Kryptonite“ Lopeza!

Satoshi je jedan od najuspešnijih džudista iz Japana, i izmedju ostalog, pored osvajanja zlatnih odličja u svojoj zemlji i svetskim turnirima, osvajač je najsjajnije Olimpijske  medalje u japanskom nacionalnom sportu! U Novom Sadu na Serbian Battle Championshipu 19, ovaj najbolji japanski profesionalni MMA borac pokušaće da stigne do osamnaeste profesionalne pobede u karijeri i šampionskog SBC pojasa.

Američki profesionalac Tony „Kryptonite“ Lopez u karijeri odradio čak 91 borbu. Ni Lopez ne zaostaje mnogo za Ishijem kada je reč o konkurenciji koju je tokom bogate karijere imao priliku da susretne u ringu/ kavezu – Konstantin Gluhov, Joe Doerksen, Jeremy Horn, Jeff Monson, Houston Alexander, Ilir Latifi, Alexey Oleinik, a u Srbiju dolazi kako bi se domogao novog šampionskog pojasa i impresivne 62. profesionalne pobede. Dakle, zaista imamo priliku da gledamo velika svetska imena koja će nakon najvećih svetskih pozornica zakoračiti i u SBC arenu u borbi za pojas SBC šampiona u teškoj kategoriji.

 

SBC 19 – Kompletan spisak borbi

Damir „Dado“ Mihajlovic (SRBIJA) vs Jhonny „Lenhador“ Carlos (BRAZIL) SUPER FIGHT, Catchweight

Nemanja „Sledgehammer“ Kovač (SRBIJA) vs Jackson „Tortora“ Loureiro (BRAZIL) Title Fight

Ognjen „Master“ Salatić (SRBIJA) vs Cleverson „Carrilho“ Silva (BRAZIL)

Marko Petković (SRBIJA) vs Hatef Moeil (NEMAČKA / IRAN)

Dušan Salkanović (SRBIJA) vs Werlleson „Zico/Galinho“ Martins Ribeiro (BRAZIL)

Alija Tucak (BOSNA I HERCEGOVINA) vs Andjelko Kitić (HRVATSKA)

Duško Todorović (SRBIJA) vs Michel „Demolidor“ Pereira (BRAZIL) Title fight

Satoshi Ishi (JAPAN) vs Tony Lopez (SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE) Title Fight

Pepito „DU30“ Masangkay (FILIPINI) vs Luis Rafael „Japa“ Laurentino (BRAZIL)

Slavoljub „Mitke“ Mitić (SRBIJA)  vs Alex „Leko“ da Silva (BRAZIL)

Nebojša Mršić (SRBIJA) vs Muhammad Shuqrie (MALEZIJA)

Willian Hoffmann (BRAZIL) vs Ugur Ozkaplan (NEMAČKA / TURSKA)