It seams that you haven't connected with your Twitter account
28 January, 2023
PočetnaVesti naslovnaMLADA REPREZENTACIJA OBEZBEDILA PLASMAN NA EP

MLADA REPREZENTACIJA OBEZBEDILA PLASMAN NA EP

FUDBAL

Uspeh vredan pažnje ostvaren na zaista fascinantan način. Mlada Reprezentacija Srbije ( U-21) koju sa klupe predvodi selektor Goran Đorović, kolo pre kraja kvalifikacija, plasirala se na Evropsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Italiji i San Marinu! Orlići su u Novom Sadu, posle osam pobeda u isto toliko utakmica, igrali nerešeno sa Austrijom i tako teoretski overili plasman među najbolje mlade reprezentacije na kontinentu.

Srbija je rutinski odradila posao u meču sa selekcijom koja ima u svojim redovima veliki broj igrača sa eks-Ju prostora. Onoliko koliko je trebalo, osvojen je bod i tako definitivno overen plasman na Evropsko prvenstvo.

Ono što je interesantno jesu neki statistički podaci. Selektor Goran Đorović uzao je poverenji 27-ici igrača tokom kvalifikacija, a samo su trojica (Radunović, Bogosavac i Pantić) bili akteri svih 9 utakmica. Golman Radunović i levi bek Bogosavac odigrali su svaki minut tokom kvalifikacija, a Luka Jović je naš najbolji strelac sa 7 postignutih golova. Srbija je postigla 23 gola, bila ubedljiva u svakom smislu.

SRBIJA: Radunović, Gajić, Marković, V.Jovanović, Bogosavac, Račić, Pantić, Mašović, Ranđelović, Jović (od 85. Šaponjić), Lutovac (od 53. Denić).

AUSTRIJA: Šlager. Ingolič, Lajnhart, Marešić, Ulman, Ljubić, Danso, Volf (od 90+2 Baumgartner), Lovrić (od 78. Ljubičić), Horvat (od 46.Prkop), Grbić.