MLADA REPREZENTACIJA OBEZBEDILA PLASMAN NA EP

Last Updated: 13/10/2018Autor

FUDBAL

Uspeh vredan pažnje ostvaren na zaista fascinantan način. Mlada Reprezentacija Srbije ( U-21) koju sa klupe predvodi selektor Goran Đorović, kolo pre kraja kvalifikacija, plasirala se na Evropsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Italiji i San Marinu! Orlići su u Novom Sadu, posle osam pobeda u isto toliko utakmica, igrali nerešeno sa Austrijom i tako teoretski overili plasman među najbolje mlade reprezentacije na kontinentu.

Srbija je rutinski odradila posao u meču sa selekcijom koja ima u svojim redovima veliki broj igrača sa eks-Ju prostora. Onoliko koliko je trebalo, osvojen je bod i tako definitivno overen plasman na Evropsko prvenstvo.

Ono što je interesantno jesu neki statistički podaci. Selektor Goran Đorović uzao je poverenji 27-ici igrača tokom kvalifikacija, a samo su trojica (Radunović, Bogosavac i Pantić) bili akteri svih 9 utakmica. Golman Radunović i levi bek Bogosavac odigrali su svaki minut tokom kvalifikacija, a Luka Jović je naš najbolji strelac sa 7 postignutih golova. Srbija je postigla 23 gola, bila ubedljiva u svakom smislu.

SRBIJA: Radunović, Gajić, Marković, V.Jovanović, Bogosavac, Račić, Pantić, Mašović, Ranđelović, Jović (od 85. Šaponjić), Lutovac (od 53. Denić).

AUSTRIJA: Šlager. Ingolič, Lajnhart, Marešić, Ulman, Ljubić, Danso, Volf (od 90+2 Baumgartner), Lovrić (od 78. Ljubičić), Horvat (od 46.Prkop), Grbić.