MITROVIĆ ZA CEO PLEN U VILJNUSU

Last Updated: 14/10/2019AutorTags:

Dobro izdanje Srbije u Vilnjusu i očekivana pobeda protiv Litvanije – 2:1(0:0) na putu do konačnog cilja, plasmana Orlova na EURO 2020. godine. Dobro je Srbija ušla u meč, imala posle nekoliko minuta igre već dve izgledne prilike. Prvu posle prodora Radonjića i pokušaja Aleksandra Mitrovića, drugu kada se Ljajić našao u dobroj situaciji ali je Černiauskas odbranio. S druge strane znalo se da će Litvancima opredeljenje biti prvo odbrana, a svoju šansu tražiće iz kontra napada. Posed lopte bio je očekivano na strani Orlova, a do prilike smo dolazili i posle prekida, kao primera radi u 18. minutu kada je Kolarov pogodio spoljni deo mreže. Pokušao je i Milivojević udarcem sa distance ali domaćin je otklonio opasnost.

Igrao se 29.minut kada smo bili veoma blizu vodećem golu, Aleksandar Mitrović je bio najviši u skoku ali ponovo je Čeniauskas spasao svoju selekciju. Litvanija se malo oslobodila pritiska i imala dva pokušaja, jedan sa distance, drugi posle pokušaja Matulevičijusa glavom.

Nije bilo golova u prvih 45 minuta, a već u uvodnim minutima nastavka radost Orlova. I gol Aleksandra Mitrovića – 30 u dresu reprezentacije! Prethodno je selektor Tumbaković izvršio prvu izmenu, iz igre je izašao Kostić, a zamenio ga je Gaćinović. Asistent kod gola Mitrovića bio je Ljajić koji je s desne strane u petercu pronašao Mitrovića a ovaj preciznim udarcem doneo vođstvo Srbiji. Igrao se 49. minut,a posle četiri minuta, ponovo saradnja ovog tandema i sada već nokaut, sigurnih  – 2:0.  Bio je ovo čak sedmi gol Aleksandra Mitrovića u šest odigranih utakmica u kvalifikacijama.

Činilo se tada da je na stadionu LFF sve završeno, pogotovo posle prilike i pokušaja Radonjića i odbrane Černiauskasa, ali Litvanci su poznati kao ekipa koja se nikada ne predaje. Rezervista Kazalauskas koji je ušao  u igru posle nekih pet minuta doneo je nadu Litvancima, ali svemu je prethodio veliki previd poljskog arbitra koji nije dosudio očigledan prekršaj nad Miletićem. Do kraja meča selektor Tumbaković je izvršio još jednu izmenu, posle Gaćinovića i Lukića, poverenje je dobio i Gudelj, umesto Ljajića. I nije bilo promene rezultata, Srbija je čini se rutinski završila ono što se očekivalo i osvojila tri boda u Vilnjusu.

LITVANIJA: Černiauskas, Baravikas, Klimavičijus, Girdvainis, Mikoluiunas, Golubickas (od 73. Kazalauskas), Šimkus, Vorobjovas, Verbickas (od 56. Žulpa), Lasickas, Matulevičijus (od 65. Laukcemis).

SRBIJA: Dmitrović, Miletić, Milenković, Kolarov, Mladenović,  Maksimović, Milivojević (od 72. Lukić), Radonjić, Ljajić (od 85. Gudelj), Kostić (od 46. Gaćinović), A. Mitrović. Selektor Ljubiša Tumbaković.