MITROVIĆ ZA BOD PROTIV VELSA

Last Updated: 12/06/2017Autor

FUDBAL

Reprezentacije Srbije i Velsa odigrali su nerešeno 1:1 (0:1) u šestom kolu kvalifikacija za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji, i posle identičnog rezultata u duelu Irske i Austrije u Dablinu, situacija u grupi D ostaje praktično nepromenjena. Shodno veoma zamršenoj situaciji u grupi, i velikom ulogu na ovom meču, obe ekipe su u utakmicu ušle veoma obazrivo, pre svega razmišljajući o zatvaranju prilaza ka sopstvenom golu. Uvodni deo meča odvijao se na polovini terena, sa velikim brojem prekršaja i konstantnim seckanjem igre, gde su i jedni i drugi čekali grešku protivnika. Do prvog uzbuđenja čekalo se sve do 27. minuta, šahovsku partiju Muslin – Kolman prekinuo je Rukavina, koji se dobro ubacio po desnom boku, uspeo da pošalje jednu jako opasnu loptu, koju ipak nije našla put do naših napadača. Bio je to uvod u mini seriju opasnih situacija pred golom Henesija, dva puta za samo dva minuta Mitrović je udarcima glavom ozbiljno pretio gostima.

Mreža Velšana se nije zatresla, ali bilo je to dovoljno da proključaju tribine najvećeg srpskog stadiona. Publika je osetila da su „orlovi“ blizu vođstva, međutim, dogodila se potpuno suprotna stvar – do prednosti dolaze Ostrvljani. Alen je sa leve strane izveo skraćeni korner prilikom koga je Milivojević vukao za dres Vouksa, što je portugalski sudija De Souza okarakterisao kao jedanesterac. Remzi je bio vešt sa bele tačke, tako smo i u ovom meču krenuli iz minusa.

Već na samom startu drugog poluvremena, Srbija je oštećena i tu nema nikakve dileme. Tadić je centrirao sa levog boka, lopta je očigledno pogodila Gintera u ruku, a utisak je da jedino portugalski arbitar to nije video. Nismo imali mnogo izbora, napali smo iz svih oružja, dok su se Velšani u svom prepoznatljivom maniru, veštu i vrlo organizovao branili. Muslin je na teren poslao i debitanta Aleksandra Prijovića, što se pokazalo kao pravi potez. Napadač Paoka je odlično prihvatio jednu loptu, još bolje je prosledio do Mitrovića, koji smireno završava lepu akciju. Mitrović je mogao potpuno da potopi Velšane, ali je njegov odličan udarac glavom u 89. minutu otišao pored gola.

U septembru Srbija dočekuje Moldaviju, a Republika Irska ide u Tbilisi na neugodno gostovanje Gruziji. Selektor reprezentacije Slavoljub Muslin priznao je da je razočaran bodom protiv Velsa, jer je jasno koliko bi sva tri značila na puta ka Svetskom prvenstvu u Rusiji.

-Znalo se da će biti teško, pokazalo se da Vels nije samo Geret Bejl. Žao mi je publike, posle toliko vremena je bio pun stadion, nadam se da će biti prilike za slavlje. Blago smo razočarni i rezultatom pa čak i igrom, ali Vels je ekipa koja ima kontinuitet i rezultate. Želim da zahvalim našem savezu jer su nam obezbedili perfektne uslove, da na miru spremamo meč.

Kormilar nacionalnog tima konstatuje da se neke greške u odbrani i dalje ponavljaju , bez obzira što su na treninzima pokušali da otklone nedostatke.

-Loše smo krenuli, svi su očekivali pobedu i moguće da nas je to malo preopteretilo. Očekivanja publike su velika ali to je normalno u sportu. Meč je došao malo u nevreme na kraju sezone, igrači su umorni. Primili smo gol iz individualne greške, što je skoro postalo praksa. Radimo na tome da to popravimo, ali nekada jednostavno nemate dovoljno vremena za sve detalje. Imali smo nekoliko solidnih napada u finišu prvog dela, nisu bile stopostotne, ali smo napadali. Drugo poluvreme smo igrali bolje, oni su se branili jer su imali rezultat.

Na kraju, Muslin kaže da je ipak sve u našim rukama jer smo i dalje prvi u grupi.

-Satisfakcija je da smo ostali prvi u grupi, jer nam ide na ruku rezultat iz drugog meča. Sva koncetracija će biti usmerena na meč sa Moldavijom koji je sledeći, tu moramo da pobedimo pred svojim navijačima, iako znamo da neće biti lako.

SRBIJA: Stojković -, Ivanović, Mitrović, Nastasić, Rukavina,Kolarov, Milivojević (od 63. Gudelj), Matić, Kostić (od 67. Prijović), Tadić, Mitrović. Selektor: Slavoljub Muslin

VELS: Henesi – Gunter, Dejvis, Čester, Vilijams, Alen, Remzi, Edvards (od 73. Havs), Ledli, Ričards, Voks (od 85. Lovrens). Selektor: Kris Kolman