MINISTAR UDOVIČIĆ PODRŽAO SRPSKE TEKVONDOISTE

Last Updated: 13/02/2020Autor

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je trening reprezentativaca Tekvondo asocijacije Srbije koji se pripremaju u hotelskom kompleksu Zira u Beogradu pod stručnim vođstvom Dragana Jovića, našeg trofejnog stručnjaka I najboljeg trenera sveta u izboru Svetske tekvondo federacije. Treningu reprezentacije prisustvovali su predsednik TAS Dejan Burčuć i generalni sekretar Miroslav Krklješ.

Tokom druženja sa našim reprezentativcima, ministar je konstruktivno i otvoreno razgovarao o uslovima u kojima se pripremaju. Ministar Udovičić je razgovarao sa Draganom Jovićem, sportskim direktorom i prvim trenerom TAS, našim šampionkama Milicom Mandić i Tijanom Bogdanović, koje su već obezbedile vizu za OI, kao iDmitrijem Nagajevim i Nikolom Vučkovićem koji će svoju šansu potražiti na Evropskim kvalifikacijama. Bilo je govora o izazovima sa kojima se susreću, kao i o očekivanjima na predstojećim takmičenjima poput Evropskog seniorskog prvenstva Zagrebu i, naravno, OI u Japanu.

-Želimo da pokažemo našim sportistima da smo stoprocentno uz njih! Došli smo da vidimo šta im treba, da li možemo da uradimo još nešto. Mi smo tim i imamo isti cilj – da oborimo rekorde, da osvojimo što više medalja, posebno u Tokiju. Tu smo da im pružimo podršku i da im obezbedimo sve što je potrebno kako bi mogli da se fokusiraju na takmičenje. Drago mi je što sam se lično uverio da su naši tekvondisti visoko postavili ciljeve, da su maksimalno motivisani- rekao je tom prilikom ministar Udovičić.

Uvaženog gosta je pozdravio Dragan Jović, naš trofejni stručnjak i najbolji trener u izboru Svetske tekvondo federacije.

-Dolazak ministra je veliki podstrek, naročito na početku godine kada počinju veliki turniri. To znači da država ima poverenja u nas, da nas podržava, a to za svakog sportistu mnogo znači. Država nije uz sport samo kad su dobri rezultati, nego i kad ima problema. Zato se i susrećemo i dogovaramo. Nama je cilj Tokio i nadam se da ćemo nakon Tokija ovako okupiti sa lepim razlogom.

Sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije istakao je da ne želi da perdviđa koliko se medalja očekuje u Tokiju:

-Ne volim da pričam o tome koliko medalja možemo da osvojimo jer sportska sreća se okrene u sekundi. Svaki sportista zna da može da ispadne u prvom kolu, ali iskustvo mi govori da imamo velike šanse. Sve takmičare, konkurenciju smo već dobro znamo, borili se i pobeđivali. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i da pričamo o nekom dobrom rezultatu.Imamo kvalitet I veliku šansu za pobedničko postolje na Olimpijskim igarma istakao je Dragan Jović.

Ministar Udovičić tokom posete pružio im je podršku i poželo uspeh na predstojećim takmičenjima, sa akcentom na Olimpijskim igrama u Tokiju. Milica Mandić trofejna reperzentativka Srbije istaklaje važnost podrške koju sportisti imaju od Ministarstva omladine i sporta.

-Zahvaljujem se našem ministru i Ministarstvu sporta na novčanoj i moralnoj pomoći. To je vetar u leđa koji nam pomaže da budemo bolji na treninzima i na takmičenju. Imaćemo Evropsko prvenstvo u Zagrebu kao test, a potom i Olimpijske igre i nadamo se najboljim rezultatima. Ponosna sam na sebe što sam se kvalifikovala za svoj treći olimpijski ciklus. Dobre smo rezultate napravili i mislim da možemo još bolje – istakla je olimpiska šampionka iz Londona, Milica Mandić.

Reprezentativci Srbije su protekle nedelje trenirali sa tekvondistima iz Belgije, Nemačke, Kipra, Bugarske, Slovenije i Austrije koji su takođe osvojili norme ili će učestvovati na evropskim kvalifikacijama.