MILUTINU STEFANOVIĆU BRONZA NA OTVORENOM PRVENSTVU MAĐARSKE

Last Updated: 25/11/2019Autor

Srpski reprezentativac Milutin Stefanović osvojio je bronzanu medalju vazdušnom puškom na Otvorenom prvenstvu Mađarske, održanom u Budimpešti. U jakoj konkurenciji više od 40 strelaca iz osam zemalja, Stefanović je u kvalifikacijama pogodio 623,9 krugova i izborio mesto u finalu. U izjednačenoj borbi sa mađarskim reprezentativcima u finalu, Stefanović je završio na trećoj poziciji. Pobedio je domaći takmičar Marton Klencer, a srebro je pripalo njegovom zemljaku Tiboru Pekleru. Sem Stefanovića, Srbiju je, takođe u takmičenju vazdušnom puškom, predstavljala juniorka Marija Malić, koja je zauzela 18. mesto u ženskoj konkurenciji.

Malićeva i Stefanović su zajedno nastupili i u takmičenju miks parova vazdušnom puškom. U prvoj fazi kvalifikacija Milutin Stefanović i Marija Malić su zauzeli treće mesto i prošli u drugi krug (među osam najboljih). U drugom krugu su osvojili petu poziciju. Nisu bili daleko od četvrtog mesta, koje vodi u meč za bronzanu medalju.

Vazdušna puška, muškarci: 1. Marton Klencer 251,9, 2. Zalan Tibor Pekler 251,5 (obojica Mađarska), 3. Milutin Stefanović (Srbija) 229,4… Kvalifikacije: 1. Vaš (Mađarska) 627,9… 8. Stefanović 623,9…