It seams that you haven't connected with your Twitter account
10 December, 2023
PočetnaStreljaštvoMILUTINU STEFANOVIĆU BRONZA NA OTVORENOM PRVENSTVU MAĐARSKE

MILUTINU STEFANOVIĆU BRONZA NA OTVORENOM PRVENSTVU MAĐARSKE

Srpski reprezentativac Milutin Stefanović osvojio je bronzanu medalju vazdušnom puškom na Otvorenom prvenstvu Mađarske, održanom u Budimpešti. U jakoj konkurenciji više od 40 strelaca iz osam zemalja, Stefanović je u kvalifikacijama pogodio 623,9 krugova i izborio mesto u finalu. U izjednačenoj borbi sa mađarskim reprezentativcima u finalu, Stefanović je završio na trećoj poziciji. Pobedio je domaći takmičar Marton Klencer, a srebro je pripalo njegovom zemljaku Tiboru Pekleru. Sem Stefanovića, Srbiju je, takođe u takmičenju vazdušnom puškom, predstavljala juniorka Marija Malić, koja je zauzela 18. mesto u ženskoj konkurenciji.

Malićeva i Stefanović su zajedno nastupili i u takmičenju miks parova vazdušnom puškom. U prvoj fazi kvalifikacija Milutin Stefanović i Marija Malić su zauzeli treće mesto i prošli u drugi krug (među osam najboljih). U drugom krugu su osvojili petu poziciju. Nisu bili daleko od četvrtog mesta, koje vodi u meč za bronzanu medalju.

Vazdušna puška, muškarci: 1. Marton Klencer 251,9, 2. Zalan Tibor Pekler 251,5 (obojica Mađarska), 3. Milutin Stefanović (Srbija) 229,4… Kvalifikacije: 1. Vaš (Mađarska) 627,9… 8. Stefanović 623,9…