MILIĆU U GRČKOJ IZMAKLA NOVA MEDALJA SVETSKOG SENIORSKOG KUPA

Last Updated: 05/05/2019Autor

Malo je nedostajalo Luki Miliću da osvoji novu medalju Svetskog seniorskog kupa, drugu u samo dve nedelje. Naš reprezentativac je na Hellas International 2019, koji je od 2. do 5. maja 2019. održan u Kalamariji uz učešće od 167 takmičara sa više kontinenata, zaustavljen na poslednjem koraku pred postoljem muškog singla. U četvrtfinalu poražen je od trećeg nosioca, Nemca Larsa Šanzlera (2:0). Prethodno je Milić, koji je u Kalamariji bio sedmi nosilac, uzeo meru Hrvatu Filipu Špoljareću (2:0) i Englezu Lariju Pongu (2:1).

Juniorka Marija Sudimac je u prvom kolu ženskog singla pošteno namučila drugog nosioca, Švajcarskinju Ronju Stern, izgubivši na kraju u tri seta (2:1). Posle veliki borbe u tri seta na startu turnira u muškom dublu poraženi su i Andrija Doder i Milić. Njih dvojica su u prvom kolu ove konkurencije položili koplja pred portugalskom kombinacijom Duarte Nuno Anjo, Bruno Karvaljo (2:1). Doder i Sudimčeva su nastupili u mešovitom dublu gde su ih u prvom kolu savladali Poljaci Miloš Bohat i Magdalena Svirčinska (2:0), u meču u kojem je u drugom setu naš miks imao priliku da meč uvede u odlučujući set.

“Imali smo malu ali odličnu ekipu u Solunu. Milić u finalu pre finala nije iskoristio svoje šanse i tako za dlaku ostao bez nove medalje Svetskog kupa. Nemam šta da mu zamerim, a ovo je, svakako, još jedno dobro iskustvo za njega koje će iskoristiti za dalji napredak. Sudimčeva, još uvek juniorka, ponovo je dokazala da je pravi biser srpskog badmintona i za nju su ovi turniri vrhunska škola. Odavno je pokazala i dokazala da je vrhunski učenik, a malo je nedostajalo da iznenadi drugog nosioca u ženskom singlu. U mešovitom paru sa Doderom opet su nijanse i neiskorišćene set lopte prevagnule u korist protivnika, tako da u celokupnom utisku ostaje mali žal za boljim plasmanom svih. Međutim, mnogo više je pozitivnog što nosimo kući i nastavljamo da radimo i napredujemo”, istakao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskih reprezentativaca na turniru u Grčkoj.